Dünya Bankası Uzmanı Prof. Dr. İsmail Okçay; “İskenderun’da Gelecek Var, Hayat Var”

0
420

ulaşım çalıştayı1Hatay ili Ulaşım Master planı İskenderun çalıştayı İskenderun Belediyesi Meclis salonunda yoğun katılımla gerçekleştirildi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında yapılan çalıştaya; Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, MKÜ öğretim görevlileri, ilçe emniyet trafik şube yetkilileri, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, dernek ve oda başkanları, akademisyen kimliği bulunanlar ile mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; İskenderun ve yakın çevresindeki sorunların ve önceliklerin belirlenmesi amacıyla düzenlenen Ulaşım Master Planı İskenderun Çalıştayının önemine değindi. Hatay’ın Büyükşehir olmasından sonra İskenderun’un hem iktisadi olarak büyümesi hem de marka şehir olması için gayret gösterdiklerini söyleyen Başkan Seyfi Dingil, halkımızın da katılımıyla ortaya güzel şeylerin, projelerin çıkacağına inandığını söyledi. Başkan Seyfi Dingil; “Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma ve anlayışla İskenderun’un yıllar sonrasının planlamasını yapacağız. Ben değil biz anlayışı ile gelin hep birlikte geleceğin İskenderun’una şekil verelim” diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra söz alarak görüş ve projelerini sunan katılımcılar bu kentin geleceğinin dizayn edilmesinde ellerinden gelecek gayreti göstereceklerini ve projeleri ile çalıştaya destek vereceklerini ifade ettiler.

CHP Belediye Meclis üyesi Gazanfer Dik, planı başarılı bir çalışma olarak değerlendirdiğini ifade ederek; “Nazım İmar Planı ile birlikte sürdürülmesi gerektiğine inanıyorum. Şehir olarak zaten kaynaklarımız kısıtlı. Sanıyorum buradaki çalışma Büyükşehir’e taslak olarak sunulacaktır” dedi.

ulaşım çalıştayı2

İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik şubesi yetkilileri tarafından da şehrin trafik açısından en temel sorunları; ana ve ara caddelerde otopark sorunu-minibüs güzergâhları-taksi durakları-kamyon ve tır garajları başlığı altında özetlendi. Şehirde yaklaşık olarak 10 bin civarında Üniversite öğrencisinin bulunabileceğini ifade eden MKÜ Öğretim görevlileri ise ortak aklın bir şehir için çok önemli olduğunu ve bu çalıştaya yarar getirmesi açısından toplu ve raylı sistemin hayata geçirilmesini önerdiler.

Eski Belediye Meclis üyesi Ercüment Kimyon da katılımcı ve demokratik bir duruş sergilediği için Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e teşekkür ederek önerilerini sunacağını belirtti. Çalıştaya katkı veren diğer öneriler ise; okulların şehir dışına taşınması, yeni tır ve kamyon bekleme istasyonlarının kurulması, trafik ışıklarının yeniden düzenlenmesi, alternatif yeni bağlantı yollarının açılması gibi konular oldu.

Çalıştayın sonuç bölümünde konuşan Dünya Bankası uzmanı aynı zamanda proje müşaviri Prof. Dr. İsmail Okçay; “İskenderun kısa vadede sorunlarını belirlemeli ve bir an önce çözmeli. Burada gördüğüm azimli ve heyecanlı bir belediye başkanı var. O yüzden içim rahat ve İskenderun için bir şans olarak değerlendiriyorum” diyerek Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e hazırlanan Ulaşım planından dolayı teşekkür etti. Okçay; “İskenderun çok özel bir şehir. İskenderun’da gelecek var, hayat var. Siyasi düşünmeden ortak akılla çalıştaya destek verirseniz siz kazanırsınız, çocuklarınız kazanır, geleceğiniz kazanır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here