Dudu; “Emniyet Teşkilatımızın 170. Kuruluş Yılı Kutlu Olsun”

0
113

polis haftası-duduCHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, ‘Polis Haftası’ münasebetiyle yayınladığı mesajında “Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 170. yılı, tüm Emniyet Teşkilatımıza kutlu olsun” dedi.

Son yıllarda halkımız ve Polis Teşkilatı arasında büyük gerilim yaratılmaya çalışıldığına, halkla polis teşkilatının karşı karşıya getirilmeye zorlandığına işaret eden Milletvekili Dudu, mesajında ayrıca şunları söyledi;

“Polis teşkilatımız, yöneticiler ve hükümet yetkilileri tarafından; halkımıza karşı, gazla ve şiddetle müdahale ettirilerek, karşılıklı hedef haline getirilmiştir. Haklımızın ve polis teşkilatı mensuplarının kalplerinde açılan yara ve yaşatılan üzüntü asla tahmin edilemez ama unutulmamalıdır ki; polis teşkilatı üyeleri de halkın içinden gelmiş, halkın ta kendisidir.

Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak; barış, huzur ve kardeşlik ortamının gerekliliğine, böyle bir ortamın sağlayıcıları arasında, en önemli görevin  Emniyet Teşkilatı mensuplarına düştüğüne inanıyoruz. Polis teşkilatının demokrasiye, barışa ve huzura karşı kurulan tuzaklara düşmemesini diliyoruz. Hükümet yetkilileri emniyet mensuplarının sosyal haklarını iyileştirmeli ve halkla polislerimiz arasında duvar örmekten vazgeçmelidir.

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 170. yıl dönümünde, Emniyet Teşkilatında görev yapan tüm teşkilat mensuplarının Polis Gününü kutluyor, bu vesileyle görevini yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyor, görevleri başındaki tüm Emniyet Teşkilatı personeli ve ailelerine selam ve saygılarımı sunuyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here