Dr. Şahutoğlu Arsuz’da Partililerle Buluştu…

0
85

yılmaz şahutoğlu18“Ülkemizde Siyasetçiye Güven Sıkıntısı Var!”

Arsuz’da Akçalı mahalle sakinleri ve Partisinin İlçe teşkilatında yönetimle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili aday adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, ülkede siyasetçiye karşı bir güven sıkıntısı bulunduğuna dikkat çekti.

Akçalı Mahallesinde mahalle sakinleriyle buluşan CHP’li Dr. Şahutoğlu, yöredeki insanların partilerine olan inancı ve duruşunun her seçimde sandığa yansıdığını ifade ederek; “Daha önce seçilmiş arkadaşlarımın adına yöre halkımıza teşekkür ediyorum. Biz siyaseti mevsimlik yapanlardan değiliz. Siyaset bizim yaşam biçimimiz. Bu konuda bizi bilen biliyor” dedi.

Siyasetin bir bayrak yarışı olduğunun altını çizen CHP’li Şahutoğlu; “Bu bayrak yarışına biz ve yola çıkan bütün arkadaşlarımız gibi hakikaten bu işi layıkıyla yapabilecek kapasitede, kişilikte, yapıda insanlar olarak daha iyi bir yere taşıyabiliriz, çünkü siyaset sahnesinin en önemli sıkıntısı güven sorunu. Ülkemizde hem siyaset durumuna hem de siyasetçiye yönelik güven anlamında sıkıntılar var. Ben bu anlamda farklı bir çizginin içerisinde yer alan bir arkadaşınızım. Aranızda tanıyanlar var ama tanımayanlar için söyleyeyim; klasik siyasetçi profili içerisinde değilim. Mavi boncuk dağıtma heveslisi, sevdalısı ve yapısında olan insan da değilim. Yapabileceklerimiz konusunda mertçe, delikanlıca, dürüstçe; yapabileceklerimizin en iyisini yapar, yapamayacaklarımın sözünü vermem” diye konuştu.

yılmaz şahutoğlu19

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili aday adayı Dr. Şahutoğlu, Partisinin Arsuz İlçe Teşkilatı Başkanı Av. Faik Çekin, yönetim kurulu, gençlik ve kadın kolları üyeleriyle de bir araya geldi.

2015 seçimlerinin önemine değinen CHP’li Şahutoğlu; “Ak Partinin bu seçimle birlikte Parlamentoda anayasayı değiştirebilecek çoğunluğu elde edip sistemi değiştirme, sistemin parçalarına yönelik değil, sistemi kazımaya yönelik hedeflerinin olduğunun bilinmesini istiyorum. Ayrıca kendilerinin başkanlık sisteminin de getirilmesi hedeflerinin olduğunu biliyoruz. İktidar ve tüm üyeleri bunu her fırsatta dile getiriyor. Biz bu sistemin Türkiye’nin ulusal ve üniter yapısının parçalanmasının ilk adımı olacağına, Türkiye’nin birlik-beraberliği ve bütünlüğünün ciddi anlamda yara alacağı bir sistem olacağını bilmenizi istiyoruz. Böyle bir sürecin yaşanmaması adına, önce kendi partimizi önümüzdeki süreçte çok güçlü bir noktaya, iktidara taşıma noktasında var gücümüzle mücadele etmeye özel gayret göstereceğiz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here