Depremden Sonra Çözümün Odak Noktası; Birlik ve Beraberlik!

0
22

Samandağ Belediyesi’nin organize ettiği “Hatay’da Deprem Sonrası Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu panel Samandağ Belediye Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Panel yoğun ilgi gördü.

Belediye Başkan Yardımcısı Av. Adnan Eryılmaz Moderatörlüğünde gerçekleşen panelde,  Eğitimci Müslüm Kabadayı ‘Hatay’ın kültür ve sanat potansiyelinin değerlendirilmesi’, depremin ilk gününden bu yana özverili çalışmalarıyla tanınan Dr. Demet Parlar ‘Hatay’ın Kentsel iyilik halini etkileyen sorunlar ve çözüm önerileri’, Turizmci ve aynı zamanda İstanbul Hatay Dayanışma Derneği Başkanı F. Semir Abacı ‘Hatay’ın Turizm potansiyeli nasıl değerlendirilir?’, Aydın Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Eryılmaz ‘Bölgemizde yaşam tarzının kalp sağlığına etkileri’, Prof. Dr. Sedat Gündoğdu ‘Plastiklerin Çevre ve insan sağlığına etkileri, sorunlar ve çözüm önerileri’, Veteriner Hekim Mehmet Eryılmaz ‘Hayvanların insan sağlığına etkisi ve sokak hayvanları sorunu’ konularında birer sunum yaptılar.

Panelde söz hakkı verilen konuşmacılar, Kalp rahatsızlıklarına karşı, kirli hava, stres ve sıkıntılardan kaçınılması ve dikkat edilmesi gerektiğinin, tüketici olarak kullandığımız plastik ürünlerinin insan vücuduna zararlarının, Samandağ’da mevcut Turizm potansiyelinin önemli olduğu ve değerlendirilmesi gerektiğinin, hayvanların insan sağlığına etkisi, sokak hayvanların kısırlaştırmanın önemine vurgu yaptı.

Depremden sonra binaların yıkımı ve meydana gelen çevre kirliliğinin, yaşama ve insan sağlığına zararının büyük olduğunun, yetkililerin, yöneticilerin sorunların çözümünde yetersiz kaldığının altı çizildi. Sorunların çözümünde ise birlik ve beraberliğin, dayanışmanın ve örgütlü mücadelenin önemine vurgu yapıldı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here