Deprem Tatbikatında Öğrenciler Hızlı Davrandı

0
106

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Tüm Türkiye’de, okullarda kıymetli bir tatbikatımız var. İnşallah 81 ilde vali, kaymakam, il eğitim müdürlerimizle ve öğrencilerle bir tatbikat yapacağız” duyurusunun ardından bugün tüm Türkiye’yle aynı anda ilçemizde eğitim veren okullarda da tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

Mithatpaşa İlkokulu’nda gerçekleştirilen tatbikat öncesi okul bahçesinde sıra olan öğrencilere, doğal afet karşısında nasıl davranmaları gerektikleri, alarm seslerinin ne anlama geldiği yönünde bilgilendirmelerde bulunuldu.

Daha sonra öğrenciler sınıflarına geçerek ders başı yaptı. Öğrenciler ders sırasında iken bir anda çalmaya başlayan sirenler, ne yapacağını öğrenmiş olan öğrencilerde panik yaratmadı. Soğukkanlı bir şekilde hemen çöküp-kapanan ve başlarını elleri arasına alan öğrenciler, sirenlerin susmasıyla hızlı ve dikkatli bir şekilde okul bahçesine çıktı.

Öğretmenlerinden öğrendikleri bilgileri doğru bir şekilde uygulayan öğrenciler; “Yer kürenin altında fayların kırılması ve yeryüzünün sallanmasıdır deprem. Deprem olduğu anda çök-kapan-tutun hareketini yapacağız. İlk başta çökeceğiz, kapanacağız ve tutunacağız. Sıranın altına geçeceğiz, başımıza herhangi bir şey düşmesin diye.

Evdeysek de sağlam bir yere tutunup çök-kapan-tutun hareketini yapacağız, sonra çıkarken de yanımıza içinde ilk yardım çantası, düdük, su gibi şeylerin bulunduğu deprem çantasını alacağız. Bir de alarm sirenleri var. Sarı ikaz küçük durumlarda çalınıyor. Kırmızı ikazda doğalgaz gibi tüm vanaları kapatmamız gerekiyor, siyah ikaz ise zehirli gazların yayılmasıyla ilgili” şeklinde bildiklerini anlattılar. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here