Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 89. Yıldönümü Bugün Kutlanıyor

0
135

kabotaj bayramı31 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 89.yıl dönümü bugün kentimizde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Kabotaj hakkının Türk Bayrağına ve Ulusuna verildiği tarih olan “1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” 07.00’da başlayıp saat: 24.00’da sona erecek.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle ilk olarak bugün sabah saat 09.00’da Liman Başkanlığı ve Deniz Ticaret Odası tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulacak. Akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile Şanlı Bayrağımız göndere çekilecek.

Akşam saatlerine dek sürecek olan bayram etkinlikleri kapsamında saat 10’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde İskenderun Vali Zeki Şanal Kapalı Yüzme Havuzunda çeşitli kategorilerde yüzme müsabakaları yapılacak. 10.00-16.00 saatleri arasında İskenderun Deniz Üs Komutanlığı limanında bulunan TCG KARATAŞ gemisi halkın ziyaretine açılacak. 10.00-17.00 saatleri arasında D.K.K.Deniz Müzesi halka açık ücretsiz gezilebilecek.

10.00-19.00 saatleri arasında Atatürk Anıtı arkasında gezi tekneleri ile halka açık ücretsiz deniz gezisi tertip edilecek. Saat 16.00’da Yelken Kulübü koordinesinde Yelken Kulübü ile Deniz Üs Komutanlığı arasındaki deniz sahasında lazer ve optimist dallarında yelken gösterisi yapılacak. Saat 21.00’de Atatürk Anıtı ile Yelken Kulübü arasındaki deniz alanında fener alayı düzenlenecek. Saat 21.30’da Atatürk Anıtı arkasındaki deniz alanında havai fişek gösterisi gerçekleştirilecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here