Denizcilik ve Kabotaj Bayramı İskenderun’da Coşkuyla Kutlandı

0
12

1 Temmuz Kabotaj Bayramının 98’nci yıl dönümü İskenderun’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Beş Temmuz Parkındaki Anıt alanında gerçekleştirilen çelenk sunma törenine İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fatih Sezal, İskenderun Bölge Liman Başkan Vekili Yunus Kanat, İskenderun Belediye Başkan Vekili Mustafa Kın, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı SG Yb. Onur Emir, İMEAK DTO İskenderun Şubesi Meclis Başkanı Suphi Şaşati, oda üyeleri ve kamu dairelerinin amirleri katıldı. Törende, İskenderun Bölge Liman Başkan Vekili Yunus Kanat ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Meclis Başkanı Suphi Şaşati, Atatürk Anıtı’na çelenk sundular.

Saygı duruşunun ardından konuşma yapan İskenderun Bölge Liman Başkan Vekili Yunus Kanat, Türk denizciliğinin bağımsızlığının sağlanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynayan Kabotaj Kanunu’nun önemini vurgulayarak; “Bugün ülkemizde gerçekleştirilen tüm denizcilik faaliyetlerinin, eğitim veren okullarımızın bu seviyelere gelmesinde Kabotaj Kanunu’nun büyük katkısı olmuştur” dedi.

Çelenk sunma töreninin ardından Kabotaj Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı arkasındaki iskelede devam etti. Katılımcılar İskele alanından denize açıldılar. İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu’nun eşlik ettiği katılımcılar botlarla açıldıkları denize, deniz şehitleri için çelenk bıraktı. Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik botlarının da eşlik ettiği etkinlik römorkörlerin su gösterisiyle devam etti. Deniz yüzeyinde Türk Bayrağı açan balık adamların gösterisi, Sahil Güvenlik botlarının ve römorkörlerin su fışkırtma gösterileriyle renklendi. İskelede uzun yıllar sonra ilk kez yağlı direkten bayrak kapma yarışması düzenlendi ve yüzücüler kısa mesafede yarıştılar.

İskele alanında halka balık ekmek de ikram edildi. Su sporlarının da tertip edildiği etkinlikte dereceye girenlerin ödülleri Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkan Vekili Mustafa Kın ve Başkan Kemal Kutlu tarafından verildi.

Gün boyu çeşitli etkinliklerle devam eden Kabotaj Bayramı Kutlamaları gece İlçe Protokolü ve DTO üyelerinin de katıldığı Kabotaj kutlama yemeği ile devam etti. Yemekte konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanı Kemal Kutlu, kabotajın önemine vurgu yaparak Türkiye’nin yaklaşık %25 yükünün elleçlendiği İskenderun Körfezindeki kıyı tesislerinin bölgeye ekonomik ve sosyal katkısına vurgu yaptı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here