Deneyap Türkiye Uygulama Sınavı Heyecanı Öğrencileri Sardı

0
22

İskenderun Gençlik Merkezi, gençler arasında teknolojiye ilgiyi artırmak amacıyla Deneyap Türkiye’nin düzenlediği uygulama sınavına ev sahipliği yaptı. Geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirmeyi hedefleyen Deneyap Türkiye projesi kapsamında düzenlenen sınav, geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirildi.

Sınav, İskenderun’daki gençler arasında büyük ilgi gördü. Gençlik Merkezi’nin modern olanakları içinde yapılan sınav, katılımcılara hem teorik hem de pratik bilgilerini ölçme fırsatı sundu. Deneyap Türkiye’nin sağladığı eğitim ve desteklerle gençler, teknolojiye olan meraklarını keşfetme ve geliştirme şansı buldu.

Uygulama Aşamasını Başarıyla Tamamlayan Öğrenciler Eğitim Almaya Hak Kazanacak

Deneyap Türkiye Öğrenci Seçme Sınavının ilk aşaması olan e-sınav ve ikinci aşaması olan çevrimiçi eğitim ve görev tamamlama adımları gerçekleştirilmişti. 30 Haziran tarihinde ise, Deneyap Teknoloji Atölyelerine girişte 3. aşama olan uygulama sınavı yapıldı.

Ortaokul seviyesinden 4’üncü ve 5’inci sınıf, lise seviyesinden ise 8’inci, 9’uncu ve hazırlık sınıfı olmak üzere toplam 250 genç katıldı.

Sınava giren öğrenciler, tasarladıkları uzay kapsülündeki astronotların su yüzeyine güvenle inmesini sağlamayı hedefledi. Öğrencilerin projeyi yaparken ihtiyaç duydukları tüm malzemeler alanda hazır bulundu. Belirlenen kriterler doğrultusunda hazırlanan projeler değerlendirilmek üzere jüriye sunuldu. Uygulama aşamasını başarı ile tamamlayan ve jüriden tam puan alan öğrenciler Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin; “Dolu dolu bir gün yaşadık. Deneyap programına ilgi bir hayli fazlaydı. Sınava giren gençlerimize başarılar diliyorum. Belirlenen kriterler doğrusunda gençlerimiz uzay kapsülü yaparak astronotların su yüzeyine güvenle inmesini sağlayacak proje ürettiler. Birbirinden güzel projeler ortaya çıktı. Geleceğimizin neferleri olan gençleri tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here