Demokrasi ve Milli Birlik Günü Törenlerle Kutlandı

0
21

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü törenlerle kutlandı. İskenderun’daki kutlama ve anma programı Şehitlikte düzenlenen törenlerle başladı. Programa İskenderun ve Arsuz Kaymakamları ile protokol üyeleri, siyasi parti, STK temsilcileri de katıldı.

Şehitlikteki programa İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ile Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar’ın yanı sıra İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fatih Sezal, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Tolga Depçi, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, İskenderun ve Arsuz’dan resmi kurum temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve şehit aileleri iştirak etti.

Şehitlikte İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim Tilaveti

Program, protokol üyelerinin şehitlik alanına girişiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. İskenderun İlçe Müftüsü Ramazan Avcı tarafından şehitler için dua edildi.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar başta olmak üzere, askeri ve sivil erkân, şehit kabirlerini tek-tek ziyaret ederek, başuçlarına karanfil bırakıp, şehit ailelerinin duygularını paylaştı.

İSTE’de Sinevizyon ile Müzik Dinletisi

Kutlama Programı, İskenderun Teknik Üniversitesinde düzenlenen etkinliklerle devam etti. Şehitlikteki törenin ardından İSTE Merkez Kampüsü Turuncu Salonda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri gerçekleştirildi. Sinevzyon gösterisinin ardından Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Dağdeviren ve Öğretim Görevlisi Pınar Dağdeviren tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Gazi ve Şehit Ailelerine Protokol Ziyareti

Buradaki programın ardından kent protokolü tarafından gazi ve şehit yakınları ziyaret edildi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Gazilerimiz Kadir Bolattürk, Metin Azğın ve Şehidimiz Gökhan Dokur’un ailelerini evlerinde ziyaret eden kent protokolü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle 251 şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet dileyerek, tüm gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diledi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here