Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliklerle Kutlanacak

0
20

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü, çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Zaferi’nin 8’inci yıldönümü, tüm yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de coşkuyla kutlanacak.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı kapsamında 15 Temmuz 2024 Pazartesi günü saat: 09.30’da Şehitlik Ziyareti gerçekleştirilecek. Burada Aziz Şehitlerimizin ruhuna Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar okunacak.

Aynı gün 10.30’da İSTE Merkez Kampüsü Turuncu Salonda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri gerçekleştirilecek. Saat 12’de Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Dağdeviren ve Öğretim Görevlisi Pınar Dağdeviren tarafından müzik dinletisi gerçekleştirilecek.

Buradaki programında ardından saat 12.30’da kent protokolü tarafından gazi ve şehit yakınları ziyaret edilecek.

Akşam saat 19.30’da Kaptanpaşa Camii’nde 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimizin anısına Mevlid-i Şerif okunacak. Saat 20.30’da Anıt Alanında toplanarak Ulu Cami Caddesi üzerinden Namık Kemal Caddesi’ne dönülerek Şehit Pamir Caddesi üzerinde Anıt Alanına varış şeklinde toplanma ve ‘Milli Birlik Yürüyüşü’ gerçekleştirilecek. Saat 21.00’da Anıt Alanında Belediye Başkanlığı ve Kızılay tarafından tüm vatandaşları ekmek arası kavurma ve ayran ikram edilecek.

İkramların ardından tören başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak Atatürk Anıt Alanındaki tören, protokol konuşmaları, Kur’an-ı Kerim tilaveti, dualar, sinevizyon gösterileri ve çeşitli etkinlikler ile devam edecek. 22.30’da Belediye Başkanlığı tarafından dondurma ve su ikramı yapılacak. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde ise tüm camilerden sela okunarak, sabah namazı ile sonlandırılacak demokrasi nöbetine başlanılacak. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here