Demir; ‘İş Barışı ve Huzuru Bozulmuştur, Tek Nedeni Türk Metal Sendikası’dır!’

0
126

çelik-iş açıklama24Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Demir; ‘İş Barışı ve Huzuru Bozulmuştur, Tek Nedeni Türk Metal Sendikası’dır!’

Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Demir, şube binasında yönetim kurulu üyeleri Mehmet Güngör, Murat Kayış ve Ender Keser ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Sendikal Yetki konusunda görüşlerini açıklayan Demir; “İsdemir’de yaklaşık 21 aylık sendikal süreçte, tüm İsdemir çalışanlarının iş barışı ve huzuru bozulmuştur. Arkadaşlık ilişkileri zedelenmiştir. Bunun tek nedeni Türk Metal Sendikası’dır” dedi.

Bu süreçte Oyak-İsdemir-Türk Metal Sendikasının kapsam dışı vardiya amir yardımcılarına baskı yaptığına da işaret eden Demir; “İşi ve ekmeği ile tehdit ederek ve Türkiye’de tek örneği olan bir uygulama ile beş dakikalığına Türk Metal Sendikasına üye yapmışlardır. Son günlerde Oyak Renault, Tofaş, Ford, Coşkunöz, Delphi, Magnetti, Ototrim, Fabra, Cemtaş, SKT, Tredin, Valeo, DJC, Freudenberg, Türk Traktör, Mako ile Türk Metal Sendikasının üretim gücü olduğu birçok işyerlerinde büyük huzursuzluklar ve istifalar başlamıştır. Bunun temel nedeni, işçinin emeğini ve alın terini satan ve koruyamayan sarı ve işbirlikçi sendikaya karşı duyulan öfkeden başka bir şey değildir. İşçiler nezdinde itibarını kaybettiğinden dolayı son 15 gün içerisinde Türk Metal’den edilen istifaların sayısı elli binleri aşmıştır.

Bu mücadelenin başarıya ulaşmasının ezikliğini ve utancını üzerinden atamayan sendika yöneticileri, bu seferde ‘İsdemir’de yetkiyi aldık’ yaygarası kopartarak, işçiyi aldatmaya çalışarak, sanal bir algı ve kamuoyu oluşturmaya çalışmaktadır. Oysaki 6356 sayılı sendikalar ve toplu iş sözleşmesi kanununun 43. maddesinin 5. fıkrasında yetki itirazı için açılan dava kesinleşinceye kadar yetki işlemlerinin duracağı hükmüne yer verilmiştir” diye konuştu.

Hukuka Saygısızlık Yapıyorlar

Çelik-İş sendikasının mahkemede devam eden davası sonuçlanmadan başvurunun dikkate alınamayacağı ve üye sayılarına yönelik verilen bakanlığın cevabi yazıların yayınlanmasını da isteyen Demir; “Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın 6 Nisan 2015 tarihinde İsdemir yetkisini getireceği yalanını söyledikten sonra, 11 Mayıs 2015 tarihindeki başvuruları üzerinde spekülasyon yapmaya çalışmaları Türkiye genelindeki sarı sendikal anlayışın yıkılmasından başka bir şey değildir. Yetki müracaatına 3 Eylül tarihinde başvuran tek sendika Çelik-İş Sendikası’dır. Mahkemede ‘hakkın kötüye kullanılması’ ile ilgili dava sürerken Türk Metal Sendikası yöneticilerinin açıklama yapması hukuka olan saygısızlıktır. Bizler her zaman yüce Türk adaletine güveniyor, hukukun vereceği kararın önünde saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here