Cumhuriyet Bayramı İskenderun’da Bu Yıl Daha Coşkuluydu!

0
616

cumhuriyet bayramı1Cumhuriyetimizin 91. yıldönümü kutlamaları İskenderun’da halkın ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile tam bir bayram havasında geçti. Geçmiş bayramlara oranla dün İskenderun’da kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı daha geniş katılımlı ve coşkulu geçti.

cumhuriyet bayramı2

Cumhuriyetin ilan edilişinin 91. yıldönümü, tüm yurt geneline olduğu gibi İskenderun’da da dün çeşitli etkinliklerle kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları İskenderun Kaymakamlığında Kaymakam Hasan Özyiğit, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in tebrikleri kabul etmesi ile başladı.

cumhuriyet bayramı3

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Adalet Komisyonu Başkanı Asil Aydın, askeri erkan, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve dair müdürlerinin tebriklerini kabulünün ardından, geçiş törenin yapılacağı Atatürk Bulvarına geçildi.

cumhuriyet bayramı4

Kaymakam Hasan Özyiğit, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasını takiben saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

cumhuriyet bayramı5

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Özyiğit; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği cumhuriyet hiç şüphesiz geleceğimiz adına en büyük güvencemizdir. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yürütülen İstiklal mücadelesinin emsalsiz bir zaferle neticelenmesi ve akabinde cumhuriyetimizin kurulması milletimizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak adımların en önemlisidir.

cumhuriyet bayramı6

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesi devletin ve rejimin temelini belirlemiş, üstün irade ve yönetim yetkisini millete vermiştir. Cumhuriyetimizi ayakta tutan yegâne kuvvet milletin kendisidir. Milletimiz cumhuriyeti benimsemiştir ve cumhuriyetten memnundur” dedi.

cumhuriyet bayramı7

Öğrencilerin okuduğu şiirler milli coşkumuzu biraz daha kabarttı. Akabinde Halk Eğitim Merkezinin folklor ekibinin gösterisi büyük ilgi gördü. Daha sonra tören geçişi yapıldı. Tüm okullar ilgi görürken, askerlerimiz ve Beden Eğitimi Öğretmeni Turgut Deliveli öncülüğündeki İskenderun Anadolu Lisesi öğrencileri, halk ve protokol üyeleri tarafından uzun süre boyunca alkış aldılar. Geçiş törenine sivil toplum örgütleri ve esnaflar ayrı bir renk kattı.

cumhuriyet bayramı8

Törenin sonunda Halk Eğitim Merkezi, Atatürk Anıt Alanında mini bir konser verdi. Anıt Alanı’ndaki etkinliğin ardından, protokol, Atatürk Anıtı arkasındaki sergiyi ve askeri limandaki gemiyi de gezdi.

cumhuriyet bayramı9

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here