Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan İskenderunlularla Orucunu Açtı

0
137

erdoğan iskenderun1Cumhurbaşkanlığı seçimi çalışmaları kapsamında Antakya’da miting düzenleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayı nedeni ile İskenderun Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına da konuk oldu. İskenderunlularla birlikte orucunu açan Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart tarihinin İskenderun için bir milat olduğunu söyledi.

İskenderun Anıt alanında düzenlenen büyük iftar sofrasına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve eşi Feray Dingil, Bakanlar, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, iş dünyası, parti yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, din adamları, inanç önderleri, şehit aileleri, yetim çocuklar ve on binlerce vatandaş katıldı.

“Başbakanımızın Ziyareti İskenderun’un Makûs Talihinin Yıkılışıdır”

Düzenlenen iftar programının ardından bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı İskenderun’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Sayın Genel Başkanım, 12. Cumhurbaşkanı adayımız, çok değerli Başbakanım İskenderun’a hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Değerli hemşerilerim, çok heyecanlıyım, başbakanım ve 12. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan şehrimize geldi, bizi onurlandırdı, şereflendirdi. 57 yıldan beri İskenderun, ilk defa bir iktidar partisiyle buluştu. Sayın Başbakanıma, Adalet eski Bakanıma, çok değerli vekillerime, ilçe başkanıma, teşkilatıma ve bu konuda emek veren isimsiz kahramanlara, İskenderun’a verdikleri bu emek için çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hepinizden” dedi.

“Barış, Hoşgörü, Sevgi Diyarında Olmaktan Mutluyum”

Halkın ramazanını tebrik ederek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iftar programını düzenleyen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve ekibine, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Başbakan Erdoğan; “10 binleri aşkın İskenderunlu var karşımda. 57 yıl aradan sonra İskenderunluların iktidar partisi temsilcisine burada yerel yönetimi vermiş olması gerçekten çok, çok anlamlıdır. Bu bir milattır. Bu bir yeniden dönüşüm, değişimin miladıdır. Bu vesileyle 30 Mart tercihini Ak Partiden yana, hizmetten yana kullanan tüm İskenderunlu kardeşlerimle şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

erdoğan iskenderun2

Din adamlarına, farklı inanç gruplarına, cemaatlere mensup konuklara iftar sofrasına katılımından dolayı teşekkür eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; “Açıkçası Hatay ve İskenderun bu güzel sofra ile bir kez daha farklılığını ortaya koyuyor. Bir kez daha dünyaya hoşgörü mesajı veriyor. Ortadoğu’da kanın, gözyaşının özellikle de farklı olana tahammülsüzün had safhaya çıktığı bir dönemde Türkiye’de böyle bir sofranın kurulmuş olması inanın hem bölgemiz, hem dünya için en güzel mesajdır. Şunu herkesin bilmesini isterim ki biz bu sofradaki dostluğu, kardeşliği ve dayanışmayı 12 yıl boyunca en güçlü şekilde savunduk, bundan sonra da savunmaya devam edeceğiz. Bölgemizde ve dünyada hoşgörüsüzlük ne kadar artarsa artsın Türkiye hep farklı yerde durmaya, hoşgörüyü yüceltmeye devam edecektir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra ilk ziyaretler zinciri arasında İskenderun’un da yer alacağını belirten Başbakan Erdoğan; “İskenderun sadece şu sahil kordon boyuyla değil bütünüyle bir değişimi, bir dönüşümü yaşayacak. 12 yılda biz Hatay’ın tümüne 11 katrilyon yatırım yaptık. Bu yatırımlar artarak devam edecek” şeklinde konuştu.

Halkın Başbakan Erdoğan’a büyük ilgi ve sevgi gösterdiği iftar programında alana sığmayan vatandaşlar programı meydana kurulan dev ekranlardan izledi.

Başbakan Erdoğan daha sonra belediye binasına geçerek Başkan Seyfi Dingil’e başarılar diledi. Erdoğan ve beraberindeki heyet daha sonra kentimizden ayrıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here