Culha’dan Alman İşadamlarına Yatırım Çağrısı

0
237

culha-almanya1Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Almanya’daki son toplantısını Mannheim ekonomisine katkı sunan Türk işadamları ile birlikte yaptı. İşadamlarını Arsuz’a çekmek ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlenen toplantıda, Başkan Culha işadamlarına Arsuz’u, belediye çalışmalarını ve kentteki yatırım imkanlarını anlatarak, yatırım çağrısında bulundu.

Arsuz’un gerek turizm, gerek tarım, gerekse şehrin dokusunu gölgelemeyecek her türlü yatırıma açık olduğunu ifade eden Başkan Culha, belediye olarak ilçede yatırım yapmak isteyen işadamlarına da her konuda yardıma hazır olduklarını dile getirdi.

Arsuz’da özellikle turizm yatırımı yapmak için Akçalı, Gökmeydan ve Konacık olmak üzere üç ayrı Turizm Master Planı oluşturulduğunu ve Akçalı’da tamamlanan birinci etap planda büyük ölçekli arazilerin bulunduğunu anlatan Başkan Culha, var olan doğal güzellikleri, tarıma elverişli toprakları, tarihi dokusu, kültürel değerleri ve sahip olduğu turizm potansiyeliyle 65 kilometre kıyı şeridine sahip, Türkiye’nin coğrafi açıdan en büyük ilçesi olan Arsuz’un yatırım açısından işverenler için tam anlamıyla bir çekim merkezi olduğunu dile getirdi.

culha-almanya2

Başkan Culha’yı büyük bir dikkatle dinleyen Alman işverenler de, toplantının son derece verimli geçtiğini belirterek, Başkan Culha ile birlikte Türkiye ve Almanya ekonomisi, ticari ve kültürel ilişkileri hakkında fikir alışverişi yaptı.

Başkan Culha, Almanya-Mannheim’daki Türk esnafları gezdi

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral ile birlikte Almanya’da kendilerine ev sahipliği yapan Mannheim Defne Kültür Derneği Başkanı Ayhan Kuzu’yu dernek binasında ziyaret etti. Oldukça samimi bir havada gerçekleşen ziyaretin ardından Başkan Nazım Culha, EHDAV Başkanı Ali Yeral ve Dernek Başkanı Ayhan Kuzu ile birlikte Almanya-Mannheim’da memleket hasretini göğüsleyen esnafların yanı sıra kentin tarihi mekanlarını gezdi.

culha-almanya3

Gurbetçi vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği esnaf ziyaretlerinde, bir balıkçıya giren Başkan Culha; “Almanya’da da olsak söz konusu balıksa, bir Arsuzlu olarak söz tabi ki önce bizim” şeklindeki sözleriyle Arsuz’da var olan zengin balık ve balıkçılık kültürüne dikkat çekti.

Gurbetçilerin hatıra fotoğrafları çektirdiği ziyaretlerde, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha Türk vatandaşlara Arsuz’un tarihi ve kültürel dokusunu da anlatırken, zengin mutfağı, sıcak ve güler yüzlü insanları açısından da Mannheim’ı Arsuz’a benzetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here