Çukurova Uluslararası Havalimanı Hizmete Açıldı

0
18

Çukurova Uluslararası Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımları ile hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletin cebinden tek kuruş çıkmadan havalimanından 25 yıl içerisinde toplam 297,1 milyon avro kira bedeli elde edeceklerini belirterek, yeni havalimanının tüm Çukurova’nın tarımsal yönetimine ve ekonomik hayatına önemli katkılar yapacağını söyledi. Adana’ya 35, Mersin’e 40 kilometre mesafede olan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın depremle mücadele, ticaret, turizm ve diğer alanlarda Adana ve Mersin’e çok ciddi artılarının olacağını belirtti.  Yeni havalimanının, Mersin-Adana-Gaziantep hızlı tren hattına entegre edileceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Hat tamamlandığında Mersin-Adana arası seyahat süresi 35 dakikaya inecek. Adana veya Mersin’den trene binen kardeşlerimiz yalnızca 23 dakikada havalimanımıza varacak” dedi.

Adana’ya Mesafesi 35 Kilometre, Mersin’e Mesafesi ise 40 Kilometre

Yeni havalimanının tüm Çukurova’nın ticaretine, turizmine, tarımsal yönetimine ekonomik hayatına önemli katkılar yaparak doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 3 bin kişinin istihdamına da vesile olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Havalimanımızın Adana’ya mesafesi 35 kilometre Mersin’e mesafesi ise 40 kilometredir. Yani her 2 şehrimizin de tam ortasında konumlanmıştır. Havalimanımız Mersin ve Adana’dan hem D-400 yolu hem de otoyol üzerinden kolay ulaşım imkanına sahiptir. Adana ve Mersin’le birlikte Osmaniye ve Niğde’ye de olan yakınlığıyla 5 milyonu aşkın insanımıza hizmet verecek” ifadelerini kullandı.

İskenderun Mersin ve Adana’dan Tüm Dünyaya

Yolcu taşımacılığının yanı sıra yeni havalimanının bölge ihracatında da çarpan etkisi yaratacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin Limanı, Mersin ve Adana Organize Sanayileri, İskenderun Körfezi Sanayi Tesisleri, Yumurtalık Serbest Bölgesi gibi sanayi ve ticaret bölgelerinden gelen ürünlerin Çukurova Uluslararası Havalimanı’ndan tüm dünyaya göndereceklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Hem Adanalı hem Mersinli vatandaşlarımız çok kısa sürede bu eserin ne kadar isabetli bir yatırım olduğunu göreceklerdir. Havalimanımız bölgedeki işletmelerimizi daha geniş pazarlara açarak şirketlerimizin ihracat potansiyellerini ve rekabet gücünü artırarak acil ve kritik malzemeleri teslimatını süratle yapılmasını sağlayarak, velhasıl birçok hususta ticaretimizin gelişmesini tedarik zincirlerinin kesintisiz işlemesini ekonomik hayatın güçlenmesine yardımcı olacaktır” dedi.

Şakirpaşa Havalimanı Türk Havacılığına Hizmet Etmeyi Sürdürecek

Şakirpaşa Havalimanı’nın farklı görevler üstlenmek suretiyle Türk Havacılığına hizmet etmeyi sürdüreceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Ticari uçuşlar haricindeki eğitim uçuşları, orman yangını söndürme amaçlı hava araçları ve İHA, SİHA gibi havacılık faaliyetleri Şakirpaşa’dan gerçekleştirilecek. Ticari uçuşlar için Çukurova’yı, eğitim, afetle mücadele ve güvenlikle ilgili çalışmalarda ise Şakirpaşa’yı kullanacağız” ifadelerini kullandı.

Çukurova Uluslararası Havalimanı Bölgesel Kalkınmanın Lokomotifi Olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni havalimanının yılda 9 milyon yolcu kapasitesi, 110 bin metrekare terminal alanı ve en geniş gövdeli uçakların dahi iniş yapabileceği 3 bin 500 metre uzunluğa ve 60 metre genişliğe sahip ana pisti ile bölgenin tüm havayolu ihtiyacını karşılayacağını vurgulayarak; “Başta Mersin ve Adana ile Osmaniye ve Niğde’ye de olan yakınlığıyla bu şehirlerde yaşayan 5 milyonun üstündeki vatandaşımıza hizmet edecek, Türkiye’nin Ortadoğu ülkelerine açılan en önemli kapılarından biri olacaktır. Bölgemizin üretim, ticaret ve turizm faaliyetlerine büyük katkı yaparak sosyo-ekonomik yapısının gelişmesine katkı sağlayacak ve bölgesel kalkınmanın lokomotifi olacak. Bölge ve ülke genelinde doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 3 bin kişinin istihdamına da katkı sağlayacak” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here