Çocukluk Çağında Duruş Bozukluklarına Dikkat!

0
369

natali-kazan1Holistik Sağlık ve Terapi Merkezi Fizyoterapisti Natali Helen Kazan, okulun açılmasıyla birlikte çocuklardaki duruş bozukluklarına dikkat çekti.

Uzman Fizyoterapist ve Osteopat Natali Helen Kazan, çocukluk çağındaki duruş-omurga bozukluklarının çok karşılaşılan bir problem olduğuna vurgu yaparak; “Okulların açıldığı şu günlerde çocukluk çağındaki duruş-omurga bozuklukları çok karşılaşılan bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Ağır çantaların küçük yaşlardan itibaren çocukların omurgasına ağır yükler bindirmesi sonucu kamburluk, omurga eğrilikleri ve beraberinde duruş bozukluğu görülmektedir. Bilgisayar başında yanlış pozisyonlarda oturma, postürde bozulmalar yarattığı gibi hareketsizlikle beraber çocuklarda obeziteye de yol açmaktadır. Yanlış pozisyonda ya da ergonomik olmayan bir ortamda yazı yazma, kitap okuma, ders çalışma omurgada ciddi bozukluklara yol açar. Çocuklarımızın omurga sağlığını korumak ve duruş (postür) bozukluklarını önlemek için ebeveynlere ciddi sorumluluk düşmektedir” şeklinde konuştu.

çocuklarda duruş bozukluğu ile ilgili görsel sonucu

Ebeveynlerin dikkat etmesi gereken hususları da sıralayan Kazan; “Çocuğunuzun çantasını hazırlarken her zaman ağır ve kalın kitapları çantanın vücuda en yakın kısmına koyunuz. Ağır çantaları mümkün olduğunca çocuklarınıza taşıtmayın. Çantanın ağırlığı çocuğun vücut ağırlığının %10’u kadar olmalıdır. Çocuğunuz çantasını her iki omuza eşit yük verecek şekilde taşımalıdır. Çocuğunuzun gözünde bir bozukluk varsa daha iyi görebilmek için başını, boynunu ileri çıkartarak bakacaktır ve bu uzun vadede duruş bozukluğuna yol açacaktır. Dikkat edin.

Çocuğunuzun masa-bilgisayar başında uzun zamanı hareketsiz geçirmesine müsaade etmeyin. Belli aralıklarla dolaşması ve bazı germe egzersizlerini yapmasını sağlayın. Vücut gelişimleri ve vücutlarında olacak değişimler hakkında çocuğunuzu bilgilendirin. Çocuğunuzu sportif aktivitelere yönlendirin. Çocuğunuzun çalışma ortamının (masa-sandalye-bilgisayar) ergonomik olmasını sağlayın” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here