“Çocukların Sağlığı İçin Temizlik Hizmetleri Eksiksiz Sağlanmalı”

0
7

Eğitim-Sen İskenderun Şubesi Başkanı Mustafa Ünsal, Okullardaki Temizlik Sorununa Dikkat Çekti…
“Çocukların Sağlığı İçin Temizlik Hizmetleri Eksiksiz Sağlanmalı”

Tüm okullarda yaşanan temizlik sorununa değinen Eğitim-Sen İskenderun Şubesi Başkanı Mustafa Ünsal, her okula yeteri kadar kadrolu hizmetli ataması yapılmasının zorunluluğuna dikkat çekti.

Temizliğin, eğitimin niteliği açısından vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Ünsal; “Bu alan tasarruf yapılacak bir yer olmamalıdır. Öğrencilerimizin sağlığını ve eğitimin niteliğini korumak adına, temizlik hizmetlerinin eksiksiz sağlanması gerekmektedir. Gerçek ve kalıcı çözüm kadrolu hizmetli alımıyla sağlanacağı için her okula yeteri kadar kadrolu hizmetli ataması yapılmalıdır.

MEB bünyesindeki okullarda kadrolu temizlik personeli eksikliğinin yakıcı bir sorundur. Hükümetin tasarruf politikaları kapsamında var olan personelin çalışma günlerinin azaltılması, okullarda hijyen koşullarını ve öğrencilerin sağlığını ciddi şekilde riske atmaktadır.

“Tüm Okullara Kadrolu ve Güvenceli Yardımcı Personel Atanmalıdır”

Öğrencilerin sağlığını ve eğitimin niteliğini korumak için temizlik hizmetlerinin eksiksiz sağlanması gerekmektedir.

Eğitimin niteliğini korumak ve öğrencilerimizin sağlığını güvence altına almak için okullarda hijyenin tam anlamıyla sağlanması zorunludur. Kalıcı çözüm, her okula yeteri kadar kadrolu hizmetli ataması ile olur.

Çalışma Bakanı İUP’ye kısa süre içinde 359 bin başvuru olduğunu, başvuranların üçte ikisinin (268 bin kişi) kadın olduğunu açıklamıştır. Artan işsizlik oranlarını düşük göstermek ve başta kadın emeği olmak üzere okullarda ucuz iş gücü istihdam etmek üzere hayata geçirilen bu uygulama emek sömürüsüdür. Tüm okullara kadrolu ve güvenceli yardımcı personel atanmalıdır” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here