“Çocuklarımız İnternetteki Tehlikeleri ve Tuzakları Bilmeli”

0
46

kaymakam özyiğit11Kaymakam Özyiğit, Çocuklarımız ve Gençlerimizin İnternet Bağımlılığı Konusuna Değindi

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, çocuklarımızın ve gençlerimizin internet bağımlılığı konusuna değinerek, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenli ve bilinçli internet kullanmalarına yönelik bazı tavsiyelerde bulundu.

Bugün internet kullanımının yaygınlaşması internete girme yaşını okul öncesi döneme kadar düşürdüğünün altını çizen Kaymakam Özyiğit; “Çocuklarımızın bizden daha hızlı öğreniyor olmaları gerçeğini göz ardı edemeyiz. Bizler acemice bilgisayar tuşlarına basmaya çalışırken onlar kendilerine web sitesi bile kurabilmektedir. Gerçek hayatta çocuklarımızı koruyoruz, üzerlerine titriyoruz yalnız başlarına sokağa çıkmalarına bile izin vermiyoruz ama internette serbestçe dolaşmalarına izin veriyoruz. İnternet dediğimiz deryada, artık sınırlar kaldırılmıştır. Onların zararlı olana değil, faydalı olana meyletmesini sağlamak görevimizdir. Güvenli bir şekilde interneti kullanmaları için de, internetteki tehlikeleri ve tuzakları bilmeleri önem arz etmektedir” dedi.

Kaymakam Özyiğit, bilgisayar teknolojileri ve internetin, günümüz insanının, bilgi ve iletişim ihtiyaçlarına daha kolay, daha hızlı ve daha ekonomik çözümler bulabilmesini sağladığını kaydederek; “Ancak bilginin iki yönünün keskin bir kılıca benzediği kabul edilirse, doğru kullanılmasının yararlı, yanlış kullanılmasının zararlı olabileceği de göz önünde bulundurulmalı” dedi.

Bu doğrultuda, İlçemizde faaliyette bulunan yaklaşık 80 (Seksen) İnternet Kafe İşletmesinin kayıt altına alındığı ve 01 Kasım 2007 tarih ve 26687 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik” hükümleri gereğince Kaymakamlıkça İnternet Kafe Denetleme Komisyonu oluşturulduğunu belirten Kaymakam Özyiğit, Kaymakamlık, İskenderun Belediyesi, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi’nden bir asil bir de yedek üye görevlendirilmesiyle oluşan bu komisyonun düzenli aralıklarla kontrol ve denetimlerini gerçekleştirdikleri, yapılan kontrol ve denetimler sırasında yükümlülüklerini yerine getirmeyenlerin tespit edilmesi halinde gerekli yasal işlemlerin uygulandığını ve uygulanmaya da devam edeceğini dile getirdi.

Ticari Amaçlı İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcılarının Yükümlülükleri ve İşyerlerinde uyulması gereken kuralların 01 Kasım 2007 tarih ve 26687 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde belirlendiğinin altını çizen Kaymakam Özyiğit; İlçemizdeki tüm İnternet Kafe İşletmelerinin bu yönetmelik ile belirlenen esas ve usullere hassasiyetle uyması gerektiğini belirterek, özellikle de 12 yaşından küçük çocukları içeriye alan, içeride tütün mamulleri içilmesine izin veren ve filtre yazılımı kullanmayan internet kafe ve oyun yerlerinin sahipleri hakkında, adli ve idari işlem başlatılacağını belirtti.

Kaymakam Özyiğit; ebeveynlerimizi ve esnaflarımızı çocuklarımızın her türlü olumsuzluk ve tehlikelere karşı korunmasına karşı duyarlı olmaya davet etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here