Çocuklar Kötü Alışkanlıklardan Sporla Uzak Tutulacak

0
219

gençlik ve spor1Küçük çocukları sokaklardan ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına kentimizde yeni bir girişim başlatan İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Arıkoğlu, mahallelerinde ziyaret ederek, çocuklara hangi branşta olursa olsun, milli sporcu olmaları halinde sınırsız imkânlara sahip olacaklarını söyledi. Sporun hayatınızı şekillendirmesine izin verin diyen Arıkoğlu; “İnan ekranlarda hayranlıkla izlediğiniz o sporcular sizlerin arasından çıkmıştır” dedi.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek adına yola çıkan Arıkoğlu, geçtiğimiz hafta sonu Tekvando Milli Takım Antrenörü Mehmet Korhan ile birlikte Meydan Mahallesine giderek, sokakta oyunlar oynayan çocukları bir araya getirdi, geleceklerini kurtarmak adına onları spor yapmaya davet etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün bu projesini benimsediklerini belirten Meydan Mahallesi Muhtarı Ramazan Güneş ise çocukların spor yapmaları için kendilerinin teşvikçi olacağını belirtti.

Çocuklarla sohbet ederek hangi spor dallarını sevdiklerini soran Tekvando Milli Takım Antrenörü Korhan, çocukların ailelerine de seslenerek; “Her çocuk alkışlanmayı ister! Çocuklarımızı alkışlamanın en gözle görüleceği yer spor arenalarıdır. Çocuğumuzu alkışlatabilmemiz ve hayatına daha iyi bir standart getirebilmemiz için çocuklarımızı spora yönlendirelim. Günümüz toplumunda spor yapan insanlara herkes sempati ile baka. Çocuklarımızı spora yönlendirelim diye devletimiz başarılı sporcuları koruma altına almaktadır. Başarılı sporculara değişik imkânlar sunmaktadır.

gençlik ve spor2

Bugün bir sporcunun hangi branşta olursa olsun milli olduğu zaman üniversiteye girmesi diğer öğrencilere oranla daha yüksektir. Yıldızlarda, gençlerde ve büyüklerde Avrupa, Akdeniz, Balkan ve Dünya şampiyonalarında madalya kazandığında üniversiteye girişleri garantidir. Üniversiteye girdiklerinde ise milli olmak şartıyla milli sporculara günümüzde 1.100 TL teşvik maaşı ödenmektedir. Gençlerde ve büyüklerde madalya aldıklarında ise atamaları KPSS sınavı baz alınmadan yapılmaktadır.

Büyükler kategorisinde Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda madalya alan sporculara devlet sporcusu unvanı verilmektedir ve bu unvanın en iyi derecesine göre devlet maaş bağlamaktadır. Bunlara istinaden değerli velilerimizin çocuklarını spora yönlendirmenin yollarını araması gerektiğini düşünüyoruz. Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüklerinde bütün spor branşlarında ücretsiz olarak spor eğitimi verilmektedir. Çocuklarınızı bekliyoruz” dedi.

Tüm mahallelerdeki çocuklara ulaşacaklarının altını çizen Müdür Ali Arıkoğlu ise; “Çocuklar spor ile kötü alışkanlıklardan kurtulabilirler. Hazırladığımız bu projeyi öncelikle gecekondu denilen Meydan Mahallesinde başlattık. Amacımız tüm mahallelere yaymak ve ulaştığımız tüm çocukları spora yönlendirmektir. Çocuklarımıza farklı gözle değil, saygın birer birey olarak bakılmasını sağlamak istiyoruz. Hangi branşta olursa olsun, milli sporcu olmaları halinde sınırsız imkânlara sahip olacaklardır. Kısaca sporun sizin hayatınızı şekillendirmesine izin verin. İnan ekranlarda hayranlıkla izlediğiniz o sporcular sizlerin arasından çıkmıştır. Bu konuda da çocukların ailelerinin de desteğini bekliyoruz. Çocukları sizler bizim geleceğimizsiniz! Hepinizi spor yapmaya bekliyorum” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here