Çirkin; “Mücbir Sebep Halinin Sebebi Ortadan Kalkmış mıdır ki?”

0
45

Mücbir Sebep halinin kaldırılması konusu İyi Parti Hatay Milletvekili Şefik Çirkin’in de gündeminden düşmüyor. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparak depremin olumsuz şartlarının olduğu gibi durduğunu kaydeden Çirkin, Hatay halkının tükenmiş durumda olduğunu belirterek, ticaret başta olmak üzere her şeyin bozuk olduğunu, Hatay’ın ancak ekonomik desteklerlerle kalkınacağını kaydetti.

Ak Parti hükümetinin konuyu 5 seneye bağlaması gerektiğini de vurgulayan Çirkin, İyi Parti olarak konunun yakın takipçisi olacaklarının da altını çizdi.

Mücbir Sebep halinin kaldırılması ile her kesimini olumsuz etkileneceğine işaret eden Çirkin; “Mücbir Sebep halinin sebebi ortadan kalkmış mıdır ki “Mücbir Sebep” son bulacak? Millet sanıyor ki bu halin ortadan kalkmasından sadece belli kesimler olumsuz etkilenecek. Hayır, öyle değil! İlaç katılım payları dahil her vatandaş olumsuz etkilenecek.

Depremin olumsuz şartları olduğu gibi duruyor. Hatay halkı tükenmiş durumda, ticaret vesaire her şey bozuk durumda! Durum bu iken hangi akılla Mücbir Sebep uygulaması kaldırılıyor anlamış değiliz. Sayın Mehmet Şimşek tepetaklak olmuş maliyeyi Hatay’dan gelenle kurtaracaksa ona bir diyeceğimiz yok!

İktidar aklını başına almalı! Yoksa iktidarın değerli vekillerinin gayretleri çöpe gider. Biz biliyoruz ki onlar depremle ilgili çalışmalarda elden gelen tüm gayreti göstermekteler. Ama bir gerçek daha var ki Hatay depremin olumsuz şartlarını hala üzerinden atamadı.

Evet, Hatay şantiye gibi oldu ama demirle, çimentoyla Hatay kalkınmaz. Hatay ekonomik desteklerlerle kalkınır. Göç işte o zaman tersine döner, yüzler o zaman güler.

Ak Parti hükümeti bunu tekrar düşünmeli ve bırakın 6 ay 1 sene uzatmayı 5 seneye bağlayıp konuyu kapatmalıdır. İyi Parti olarak konunun yakın takipçisi olacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here