CHP’nin ‘Eğitim Buluşmaları’ Hatay’dan Başladı

0
30

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Hatay’da gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında depremzedelerle buluştu. Programına eğitim sendikalarının temsilcileriyle bir otelin restoranında yaptığı basına kapalı görüşme ile başlayan Özçağdaş, daha sonra Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren’i makamında ziyaret etti.

Özçağdaş daha sonra, partisinin Hatay İl Başkanlığında partililerle de bir araya gelerek kentteki sorunları ve çözüm önerilerini değerlendirdi. Ayrıca bazı eğitim sendikalarının temsilciliklerini ziyaret eden Özçağdaş, Defne ilçesinde geçici İl Emniyet Müdürlüğü binası olarak kullanılan Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi önünde bir açıklama yaptı. Bu açıklamada, 30 ilde gerçekleştirmeyi planladıkları eğitim buluşmalarının başlangıç noktasının Hatay olduğunu belirtti.

Hatay’da depremlerde yıkılan veya ağır hasar gören okullar nedeniyle 125 okulda birleştirilmiş eğitim verildiğini vurgulayan Özçağdaş; “125 birleştirilmiş okul demek, çocukların sabahın karanlığında, soğukta okula güvensiz bir şekilde gelmesi ve akşamın geç saatlerinde eve dönmesi demektir. Bir okulun olacağı yerde iki okulun olması anlamına gelir. Birleştirilmiş okul demek, çocukların ilkokulda 60, ortaokulda 70, lisede 80 dakika, haftada az ders almaları, toplamda ise dört yılın sonunda bir yıl kaybetmeleri demektir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş, 6 Şubat depremlerinde Hatay’da 210 okulun yıkıldığını hatırlatarak; “18 ayın sonunda MEB tarafından yaptırılmış bir tek okul yok. 88 okul prefabrik olarak hizmet veriyor. Hayırseverler sayesinde yapılmış, hayırseverler olmasa o 88 prefabrik okul da olmazdı” dedi.

CHP’li Özçağdaş, kent genelindeki bazı okulların depremler sonrası kamu binası olarak kullanılmasını eleştirdi. Programı kapsamında Uğur Mumcu Meydanı’nda depremzedelerle buluşarak onların taleplerini de dinleyen Özçağdaş, sorunların çözümü için gerekli adımların atılacağını belirtti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here