CHP’li Vekil Dudu Sordu; “Alevilerin İbadethane Sorunları Çözülecek mi?”

0
77

mevlüt dudu (1)Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Alevilerden oluşan yerleşim yerlerindeki Camilere Sünni imam atanması ya da görevlendirilmesi ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına bir soru önergesi verdi. Vekil Dudu, bu tür yerlerdeki ibadethane ve camilere Sünni imam atanmasının durdurulması konusunda neler yapıldığını da öğrenmek istedi.

Konuyla ilgili önergesindeki sorularının Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyen CHP’li Vekil Mevlüt Dudu önergesinde şu sorulara cevap aradı:

“1. Tamamı ya da büyük bir bölümü Alevilerden oluşan yerleşim yerlerindeki Camilere Sünni imam atanması ya da görevlendirilmesi bölgede yaşayan kişilerin herhangi bir işine yaramamaktadır. Bu tür yerlerdeki ibadethane ve camilere Sünni imam atanmasının durdurulması konusunda neler yapmayı planlıyorsunuz?

2. Alevilerin ibadethane ve din adamlarıyla ilgili sorunlarının tespiti ve mağduriyetlerinin giderilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı’nın planlanmış çalışmaları mevcut mudur?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here