CHP’li Uyar; “Akan Kan Bir An Önce Durmalı!”

0
55

süleyman uyar7CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, Filistin’de yapılan katliamı kınadı. Bu katliama seyirci kalmanın İsrail’in suçuna ortak olmak anlamına geldiğini kaydeden Uyar; “Rahmet ve Bereket ayı olan Ramazan’ı idrak ettiğimiz bu mübarek günlerde İsrail’ in, genç, yaşlı, çocuk demeden orantısız güç kullanarak Filistin halkını anasız, babasız, evlatsız bırakan insanlık dışı saldırılarını içimiz kan ağlayarak izliyoruz. İsrail’in devlet eliyle gerçekleştirdiği bu zorbalık, şiddet ve vahşet sadece Gazze’deki masum halka değil tüm insanlığa karşı yapılmış bir katliamdır.

Bu katliama seyirci kalmak, elini kana bulamış İsrail’in suçuna ortak olmak demektir. Dünya devletlerinin yaşanan vahşet karşısındaki sessizliği, bu katliamı destekledikleri anlamına mı gelmektedir? İsrail devletinin silahsız, masum insanlara karşı kullandığı insanlık dışı yöntem ve zorbalık karşısında sessiz kalanlar, akan kanın da baş sorumlusudurlar. İsrail’in Gazze’ye uyguladığı bu soykırımın, aslında büyük oyunun bir parçası olduğu gerçeğini unutmamak, büyük resmi göz ardı etmemek gerekmektedir.

İnsan onur ve haysiyetine aykırı gerçekleştirilen bu saldırıları şiddetle kınıyor, lanetlerin zalimlerin üzerine olması temennisiyle yüreğimizde yara, dilimizde duayla bütün dünya insanlarını, uluslararası örgütleri gerçeği görmeye davet ediyor, kin ve nefretle yapılan saldırılarda akan kanın bir an önce durmasını diliyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here