CHP’li Uyar; “23 Nisan Tarihin Anlamlı Bir Dönemecidir”

0
65

kutlama mesajı3Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Tutsaklığı kabullenmeyen, Ulusu’nun onurunu ve özgürlüğünü korumak için harekete geçen Atatürk’ün Anadolu’da yaktığı bağımsızlık ışığının, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla tüm yurdu aydınlattığını vurgulayan Uyar; “Meclis’in açılışının kurtuluş sürecindeki yeri ve önemi büyüktür. Böylelikle Kurtuluş Savaşı’nın hazırlık aşamasında benimsenen ilkeler, Ulusumuzun özgür iradesiyle birbiri ardına yaşama geçirilmiştir. Ulusumuzun seçtiği temsilcilerin katılımıyla, olağanüstü koşullar altında toplanan Büyük Millet Meclisi, önemli sorumluluklar üstlenmiş, tarihsel görevleri yerine getirmiştir. 23 Nisan 1920, bu yönüyle Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunu simgeleyen, tarihimizin anlamlı bir dönemecidir.

Çocuklar, geleceğimiz, güvencemiz, yaşam sevincimiz ve umudumuzdur. Yarınlara güvenle bakabilmek, çocukların sağlıklı, sorumluluk ve özgüven sahibi, eğitimli ve mutlu bireyler olarak yetiştirilmelerine bağlıdır. Sevgili Çocuklar; Yüce Atatürk’ün 23 Nisan’ı bayram olarak armağan etmesi, sizlere sevgisinin, güveninin ve inancının bir göstergesidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır. Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, O’nun yolundan giden, kendine yeten, güvenen ve üreten Cumhuriyet çocukları olarak ülkemizi daha da ileriye götüreceksiniz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here