CHP’li Adaylar Hedeflerini Anlattı

0
68

chp adayları toplantı1Kırmızıoğlu; “Çözerse CHP Çözer”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Adayları, İskenderun ilçe binasında partilerle ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

CHP İskenderun İlçe Başkanı Jorj Basus ve yönetimi, CHP Hatay Milletvekili ve adayı Mevlüt Dudu, milletvekili adayları Riyat Kırmızıoğlu, Nermin Yıldırım Kara, Dilan Bedir, eski Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, kadın kolları, gençlik kolları, partililer ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda milletvekili adayları yaptıkları konuşmalarla partilerinin 1 Kasım seçimleri için hedeflerini anlattılar.

Var Gücümüzle Çalışacağız

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Basus, partilerinin kişinin toplamdaki önemini ortaya çıkarmak, refah, özgür bireyin yaratılması amacıyla önce insan düsturuyla yoluna devam ettiğini kaydetti. Basus; “Refahı sağladığımızda birliği yaratacağız. Önce Türkiye diyerek, ülkemizi, dünya ülkeleri arasında hak ettiği yere oturtacağız. Seçime kalan 25 günde var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Milletvekili adaylarından ilk sözü Nermin Yıldırım Kara aldı. 7 Haziran seçimlerinin ardından ülkede yönetimle ilgili sorunlar yaşandığını hatırlatan Kara; “İki başlı yönetim şekli ortaya çıktı. Saraydaki zat ve kukla başbakan ülkeyi kaosun ortasında bıraktılar. İnsanlar kaygılı bugünden, yarından, gelecekten. İşveren yatırım yapmaktan çekiniyor. Toplumsal barışı sadece CHP sağlayabilir” şeklinde konuştu.

chp adayları toplantı2

Somut Çözümlerle Halkın Karşısındayız

Daha sonra söz alan Dilan Bedir, ülkenin zor bir dönemden geçtiğini ifade ederek; “Siyaseten iktidarsızlaşan yapı kanlı mücadele içine girmiş durumdadır” dedi. CHP olarak her zaman çözüm odaklı olduklarını kaydeden Bedir, CHP’li vekillerin çok sayıda çalışma yaptığını ancak yandaş medyada bunların yer almadığını bu nedenle halka duyuramadıklarını vurguladı. Bedir; “Güveni en çok tesis edecek partiyiz ve bunu halk da gördü. Somut çözümlerle halkın karşısındayız, takdirini de alacağız” diye konuştu.

Barışı Getirirse CHP Getirir Bunu Herkes Bilecek

Milletvekili Adayı Dr. Riyat Kırmızıoğlu da oldukça iddialı bir konuşma yaptı. Parti içindeki kırgınlık, küskünlük ve çekişmelerin sona erdiği bir seçim sürecinde tüm emanet oyların geri geleceği ve CHP’nin birinci parti olacağı genel seçime hazırlandıklarını söyleyen Kırmızıoğlu; “Bu konuşma bir tekrar konuşmasıdır. Bu konuşma 7 Haziran’da tamamlayamadığımız iktidar yürüyüşümüzü tamamlama konuşmasıdır. Biz bir bütün içinde birlik içinde, CHP’nin önce insan, önce Türkiye sloganlarını gerçekleştirmek için çok çalışacağız. 1 Kasım seçimlerinde Hatay’da zaferle çıkacağız, birinci parti olacağız.

chp adayları toplantı3

Gündelik hayata dokunan, halkın birebir isteklerini karşılayan seçim bildirgemizi sadece anlatmayacağız, anlattıracağız. Bildirgemizin tamamı aklın, bilimin eseridir, halkın sesidir. ‘Çözerse CHP çözer’ bunu gösterdik. Kimse buna karşı çıkamaz. Barışı getirirse CHP getirir bunu herkes bilecek” şeklinde konuştu.

Terörden Beslenenlere Lanet Olsun

Toplantıda son olarak söz alan Milletvekili Mevlüt Dudu, toplantıdan bir saat önce Diyarbakır’da yaşanan patlamada bir çocuğun hayatını kaybettiğini ve birkaç çocuğun ise yaralandığını üzüntüyle öğrendiklerini ifade ederek; “Terörden beslenenlere lanet olsun” dedi.

7 Haziran’da halkın bir karar verdiğini bu mesajı da en doğru alan partinin CHP olduğunu vurgulayan Dudu; “CHP en olumlu ve en yapıcı tavrı almıştır. Herkesle her koşul altında ülkenin çıkarları doğrultusunda koalisyona hazırız dedik. Ancak devletin en yüksek makamını işgal eden şahıs bunu istemedi kirli çamaşırları ortaya dökülmesin diye. Belirsizlik ortamında ülke yeniden seçime gidiyor. Bir kez daha kaçınılmaz olan gerçekleşecektir. Halkın iradesini hiçe sayanlar kazanamaz, halk bunun hesabını soracak. Cumhurbaşkanı CHP’ye hükümet kurma görevini vermedi, 1 Kasım’da bu görevi halk verecek” dedi.

Haber/Fotoğraf: Helga TERBİYELİ

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here