CHP İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar; “Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Hayırlı Olsun”

0
87

eğitim mesajı1Bugün başlayan 2014-2015 eğitim-öğretim yılı münasebetiyle yazılı bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar, açıklamasında eğitimin önemine vurgu yaptı.

Eğitimin, geçmişimizi bugüne bağlayan bir köprü olmasının yanı sıra geleceğin temellerini atan bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimin lokomotifi konumunda olduğunun altını çizen Uyar; “Her türlü engelle mücadele etme gücüne sahip, kendini geliştirmesini bilen, disiplinli, öz denetimi güçlü bireylerle geleceğe daha güvenli bakabilmemizin en yegâne yolu eğitimdir” dedi.

Hükümetin eğitim sistemindeki uygulamalarını da eleştiren Uyar; “Mevcut iktidar döneminde değişen beş milli eğitim bakanı Milli Eğitim’in temel sorunlarını bir kenara bıraktılar, kendisinden önceki halefinin yaptığını bozmakla uğraştılar, her dönem yeni bir sisteme geçirilerek sürekli değiştirilen eğitim sistemi allak bullak edildi. Son on bir yılda aynı partinin aynı iktidarı ortalama 2,5 senede bir yeni bir Milli Eğitim bakanı görevlendirdi. Parti programında büyük değişiklikler olmamasına rağmen Milli Eğitim sistemi 4 büyük dönüşüm yaşadı. İlkokula o zaman başlayan çocuk iki yıl bile aynı sistemle okuyamadığı bir süreç sonunda  liseyi bitirecek.

Son TEOG sınavında yaşananlar trajikomik olup evinden kilometrelerce uzak okula hatta başka ilçelere kaydı yapılan öğrenciler ve velilerin durumu ortadadır. Öğrenciler sürekli değişen eğitim sistemi ile sıkıntılar yaşarken eğitim camiamızda atama bekleyen öğretmenlerimizin de hali ortadadır. Sürekli sistem değiştirmek; ben her sene yeni bir sisteme geçiyorum ama bir türlü doğruyu bulamıyorum bir önceki bulduğumda yanlıştı demekten başka ne olabilir ki.

    Türkiye Cumhuriyetinin teminatı gençler ve  siz sevgili öğretmenlerimiz bugün 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının başlamasının heyecan ve coşkusunu yaşıyoruz. Geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz ders başı yaparak,  okulları, öğretmenleri, arkadaşları ve kitapları ile buluşacaklar. Yeni eğitim-öğretim yılının Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullarımız idarecileri ile öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here