CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Büyükdere Pirinçlik İlk ve Orta Okulu’nu Yerinde İnceledi.

0
150

mevlüt dudu (10)“Harabeye Dönüşen Okul İçin Verilen Soru Önergeleri Dikkate Alınmadı”

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu seçim çalışmaları kapsamında Büyükdere mahallesini ziyaret etti. Burada yaptığı çalışmalar sırasında beraberindekilerle birlikte; yaklaşık, 40 yıl önce yapılmış olan, Büyükdere Pirinçlik İlk ve Orta Okulunu inceleyen Vekil Dudu, okul yöneticilerinden okulun durumu hakkında bilgi aldı.

Bu okulla ilgili 2013 ve 2015 yılında Milli Eğitim Bakanının cevaplaması istemiyle 2 kere soru önergesi verdiğini ve bu önergelere herhangi bir  cevap  verilmediğini aktaran Milletvekili Dudu, Milli eğitim yetkililerinden aldığı bilgiye göre ise;  okulda zemin etüt ve statik incelemeler yapıldığı ve raporun beklendiğini, gelecek sonuçlara göre çalışmaların yapılacağının söylendiğini açıkladı. Dudu; “Aradan geçen zamanda, okulun durumuyla ilgili herhangi bir ilerlemenin olmaması, konunun geçiştirildiğini ve bölge halkının tehlike yaratabilecek bir okula çocuklarını göndermekteki tereddütleri konusunda çok haklı olduklarını ortaya koymaktadır. Bu konu geçiştirilecek bir konu değildir. En kısa zamanda gereken yapılmalıdır” dedi.

Gelecek olan rapor sonucuna göre, okul ya yeniden inşa edilecek yada tadilatı yapılacağının söylendiğini kaydeden Dudu, okul yetkililerinden aldığı bilgilere göre de yeniden inşa edilmesinin daha iyi olacağının söylendiğini bildirdi. Şimdiki  durumuyla öğrencilerin büyük  risk altında olduğunu söyleyen Dudu, okulla ilgili çalışmalar başladığında Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın da  yardımcı olacağına söz verdiklerini dile getirdi. Buradaki incelemelerini tamamlayan Dudu ve beraberindekiler bölge halkının toplandığı alana giderek seçim çalışmalarına devam ettiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here