CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Fatih Mursaloğlu; “Biz Bu Ülkenin Topraklarını Artık Kaybetmeyeceğiz”

0
374

fatih mursaloğlu5CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı İhsan Fatih Mursaloğlu Kırıkhan CHP İlçe Teşkilatında İlçe Yönetimi ve partililerle bir araya geldi.

Desteklerinden ötürü partililere teşekkür ederek sözlerine başlayan Mursaloğlu; “Ben evimde oturamazdım demiştim ilk geldiğimde, çünkü Mursaloğlu ailesi Hatay’da Kuvayi Milliye hareketini başlatan bir ailedir. 1938’lerde 39’larda Hatay’ın anavatana katılmasında büyük mücadele vermiş bir ailenin mensubu olarak ben zaten evimde oturamazdım. Çünkü demokrasimiz gerçekten tehdit altında, AKP monarşisi karşısında tehdit altında. Ben kalkıp da evimde yan gelip yatamazdım. Çünkü benim kanımda Kuvayi Milliye kanı akar, ben Kuvayi Milliyeci’yim, benim liderim Mustafa Kemal Atatürk, liderimin başbakanı İsmet İnönü, benim liderim Celal Bayar. Mevzu vatansa mevzu topraksa mevzu milletse her şey bir tarafa… Biz öncelikle elimizi taşın altına koymak zorundayız sevgili dostlarım. Biz bunun mücadelesini yapmak zorundayız” dedi.

fatih mursaloğlu6

Süleyman Şah Operasyonuna da değinen Mursaloğlu; “Burada bir toprak kaybediliyor, Türkiye Cumhuriyeti Kurulduğundan beri ilk defa bir toprak kaybına uğruyor ve bunu da ballandırarak çok güzel bir şeymiş gibi insanlara anlatıyorlar. Belli bir yolda Mukaddes emanetleri aldık diyorlar. Bugün orası gider yarın Hatay gider öbür gün güneydoğu gider. Bunlarda vatan mefhumu yok. Bunlar kendi dinlerini yaratmışlar. Gerçeği İslamlıktan ayırmışlar, gerçek Müslümanlıktan ayırmışlar, Kur-an’ı Kerim-i bir tarafa bırakmışlar, ikinci bir kitap çıkartmışlar. Bizi o kitaptan uzaklaştırıp kendi din anlayışını insanları motife ederek iktidarlarını kurmuşlar. Bize bunları kabul ettirmeye çalışıyorlar. Ben bu toprakların evladıyım ve bu toprakları da kaybetmeye hiç niyetim yoktur” diyerek sözlerini noktaladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here