Çelebi; “AÇED Sadece Dağlarda Değil Eğitimde de Var…”

0
141

açed-derslik1AÇED Emralkayası’na Ek Derslik Yaptırıyor

Bölgemizin en etkin ve aktif derneklerinin en başında yer alan Amanoslar Çevre Koruma Derneği (AÇED) Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından geçtiğimiz hafta da Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette Amanoslar Çevre Koruma Derneği (AÇED) Başkanı Fatih Çelebi, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Soyer, Sabri Özkan ve Yaşar Temur ile Emralkayası İlkokulu Müdürü Mustafa Toklu’da hazır bulundu.

Gerçekleştirilen ziyarette AÇED Basın Sözcüsü Sabri Özkan derneğin faaliyetleri hakkında Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy’a bilgiler verdi ve yıllardır eğitime dernek olarak destek olduklarından bahsetti. Özkan; “Önceki yıllarda Ardahan Çıldır ilçesindeki Akçakale ilkokulunun ihtiyaçlarını temin edip gönderiyorduk. Kendi bölgemizdeki Emralkayası ilköğretim okulunu kardeş okul ilan ettik ve kısa zamanda birçok eksiğini giderdik” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy’da derneğin faaliyetlerini yakından takip ettiğini ve takdir ettiğini belirterek ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

açed-derslik2

Eğitimin üç saç ayağı olduğunu belirten Toksoy; “Bunlardan ilki okul, ikincisi aile ve üçüncüsü de çevredir. Burada çevreden kasıt başta sivil toplum kuruluşlarıdır. Bizler eğitim idarecileri olarak aile ve topluma en az eğitim kurumlarımız kadar önem veriyoruz. Çünkü eğitim toplumun tüm kesimleri tarafından kabul edilerek ortak yürütülmesi gereken bir faaliyet. Derneğinize bu manada eğiteme olan katkılarından ötürü teşekkür ediyor, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her türlü desteğe hazır olduğumuzu da belirtmek istiyorum” dedi.

Amanoslar Çevre Koruma Derneği (AÇED) Başkanı Fatih Çelebi’de ziyaret sonrası yaptığı açıklamada; “İçinde yaşadığımız yüzyılda öğrencilerimizin cenaze çadırında şu ağır kış şartlarında yemek yemesi ve ancak afet zamanlarında kullanılması gereken konteynırlar içerisinde eğitim görüyor olması kabul edilemez. Mevcut imkanlar dahilinde öğrencilerimize sunulan bu eğitim sistemine sivil toplum kuruluşları ve duyarlı vatandaşlar olarak bizlerinde dahil olması, geleceğimizin teminatı yavrularımızın sağlıklı koşullarda eğitim görmesi müşterek sorumluluğumuzdur. Biz Dernek olarak okulumuza iki derslik yaparak öğrencilerimizi bu zor şartlardan kurtarmayı amaçlıyoruz.

Yapacağımız dersliklerin üst kısmına da geniş bir yemekhane kurmayı, bu yemekhaneden hem öğrencilerimizin hem de öğretmenlerimizin istifade etmelerini, belli toplantı ve etkinliklerinde burada yapılabilmesini arzuluyoruz. Dernek olarak bu konuda bizlere destek olmayı arzulayan tüm hemşerilerimize kapımız açık. Kendi imkanlarımızla yapacağımız bu binayı daha da güzel hale getirmek hemşerilerimizin bize olan katkı ve destekleriyle mümkün olacaktır” dedi. Sedat İskenderoğlu/Dörtyol

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here