Çanakkale, Şiir ve Türkülerle Anlatıldı

0
44

Çanakkale Zaferinin 107. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla İskenderun Belediye Kültür Sarayında düzenlenen program, tüm katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu vatan uğruna canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan program İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

İskenderun Fatih Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Feryat Sağlam Akyol, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. 1914 Ağustos’unda seferberlik ilan edilerek başlayan mücadele sürecinden söz eden Akyol, zaferle sonuçlanan bu mücadele sürecinde yaşananları, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinden alıntılar da yaparak ayrıntılarıyla anlattı.

Programda daha sonra, İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “Çanakkale Geçilmez” konulu resim yarışması; Lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “Nesilden Nesle Çanakkale” konulu kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

Fatih Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Çanakkale İçin Çal’ Klip Gösterisi ve ‘Şiir ve Türkülerle Çanakkale’ gösterisi, katılımcılara duygu dolu anlar yaşatırken, büyük alkış aldı. ‘Çanakkale İçin Çal’ klibinde, Fatih Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından ‘Çanakkale İçinde’ türküsü söylenirken kentimizin farklı yerlerinde çekilmiş görüntüler yer aldı.

‘Şiir ve Türkülerle Çanakkale’ gösterisinde ise bir yanda gitar çalan öğrenciler, diğer yanda mücadele sürecini şiirlerle anlatan öğrenciler ve drama öğrencilerinin sergiledikleri performans katılımcıları oldukça etkiledi.

Belediye kültür Sarayında ayrıca Fatih Anadolu Lisesi Öğrencilerinin “Çanakkale” konulu resim sergisi de açıldı.

Programa, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG. Yrb. Oğuz Emre Çiçek, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katılım gösterdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here