Çanakkale Şehitleri Mezarları Başında Anıldı

0
414

çanakkale kutlama4Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla İskenderun Şehitliğinde düzenlenen törende, vatan için canını veren kahraman şehitlerimiz anıldı, mezarlarına karanfiller bırakıldı.

Dünya tarihine bir dönüm noktası olarak geçen destansı zaferin 101. Yıldönümü büyük bir gururla kutlanırken, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit olmuş, ebediyete intikal eden kahramanlar törenle anıldı.

İskenderun Şehitliğinde düzenlenen törene Kaymakam Hasan Özyiğit, 39. Mekanize Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, askeri ve sivil erkan, STK temsilcileri katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan törende şehitlerin anısına tören mangası tarafından üç kez saygı atışı yapıldı. Günün önem ve anlamını belirten konuşmayı yapan bir subay; “Bugün burada, vatanına göz koyanların karşısında gönlünde taşıdığı vatan sevgisiyle mübarek kanlarını akıtarak, mertebelerin en şereflisi olan şehitlik mertebelerine ulaşan ve tarihe altın harflerle imzalarını kazıyan kahraman şehitlerimizi sonsuz şükran ve minnet duyguları ile anlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale savaşı bizlerin hatırasında geniş bir yer edindiği gibi dünya tarihi açısından da en önemli mihenk taşlarından biridir. Kahraman ecdadımızın yazdığı bu destan yok olmak üzereyken var oluşu sergileyen kalplerde vatan sevgisine bağlı dinamiklerle kurulan bir başyapıttır” dedi.

çanakkale kutlama5

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit de Şehitlik defterine şunları yazdı: “Aziz şehitlerimiz tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını her şeyin üstünde tutan, devlet olmanın onuruna, millet olmanın haysiyetine, vatan sevgisine ve kutsal değerlerin yüceliğine erişmiş olan milletimiz Çanakkale zaferiyle bağımsızlığımızın, onurumuzun, bayrağımızın ve vatanımızın uğruna canlarını feda etmekten çekinmeyerek bu aziz vatanı bizlere emanet ettiniz. ‘Çanakkale geçilmez’ dedirterek ecdadımızdan miras aldığımız bu aziz vatanı günümüzde ve gelecekte aynı şuur sadakat ve kararlılıkla sahip çıkmak, şehitlerimize milletimize ve bayrağımıza karşı vefa borcumuzdur.”

İlçe Müftüsü Mehmet Demir de vatan uğruna şehit olmuş kahramanların ruhuna dua okudu. Protokol ile beraberindeki kalabalık topluluk şehitlikte, şehit mezarlarına karanfiller bıraktı, şehit yakınlarıyla sohbet etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here