Çalışkan; “TÜİK’in Türkiye’si ile Gerçek Türkiye Arasında Uçurum Var”

0
14

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun açıkladığı işsizlik rakamlarına sert eleştirilerde bulundu. Çalışkan, TÜİK’in sunduğu tabloyla halkın gerçek yaşam şartları arasındaki farkın giderek açıldığını vurguladı.

TÜİK’in Türkiye’sinde Her Şey Yolunda

Milletvekili Çalışkan, TÜİK’in paylaştığı verilere tepki göstererek; “TÜİK’in Türkiye’sinde rakamlar mutlu mesut. İşsizlik düşüyor, enflasyon düşüyor, ekonomi büyüyor” ifadelerini kullandı. Ancak gerçek hayatın bu istatistiklerle örtüşmediğine dikkat çeken Çalışkan, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara dikkat çekti.

Gerçek Türkiye’de Rakamların Boynu Bükük

Gerçek Türkiye’de halkın işsizlik ve geçim sıkıntısıyla boğuştuğunu da belirten Çalışkan; “Emekliler ve ücretliler sefalet sınırlarında hayata tutunmaya çalışıyorlar” dedi. Çalışkan, yıllık 28 milyar dolarlık faiz yükünün azalmak yerine sürdüğünü ve dış borcun artmaya devam ettiğini de vurguladı.

Sömürü Düzeni Devam Ediyor

Saadet Partili Çalışkan, devlet garantili projelerin, köprüler ve hastanelerin milletin zararına işlediğini savunarak, “Sömürü düzeni devam ediyor” ifadeleriyle mevcut ekonomik sistemi eleştirdi.

Adalet, Her Alanda Gerekli

Çalışkan’a göre Türkiye’nin en büyük ihtiyacı, büyük adalet sarayları değil; vergilendirme, ücretlendirme, fiyatlandırma ve gelir dağılımında adalet. Ayrıca, eğitim ve sağlık sisteminde de adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Ne Ezilen Ne Ezen, Hakça Bir Düzen Şart

Milletvekili Necmettin Çalışkan konuşmasını; “İhtiyacımız olan, ne ezilen ne ezen, hakça bir düzen, adil bir düzen” sözleriyle sonlandırarak, adaletin toplumun her kesimine yansıması gerektiğini belirtti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here