Çalışkan, Deprem Bölgesi İçin Vergi ve SGK Prim Affı Talebini Yineledi…

0
15

Çalışkan, Deprem Bölgesi İçin Vergi ve SGK Prim Affı Talebini Yineledi…
“Deprem Bölgesinde Mücbir Sebep Süresi Uzatılmalı”

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada deprem bölgesine yönelik destekler hakkında önemli sorular yöneltti. Çalışkan, mücbir sebep süresinin uzatılması, vergi affı ve SGK primlerinin ertelenmesi gibi konularda bölgenin taleplerini dile getirdi.

Depremzede Esnaf ve Sanayici Mücbir Sebep Uzatması Bekliyor

Çalışkan; “Deprem bölgesindeki mücbir sebeplerin süresi 31 Ağustos 2024 itibarıyla sona ermektedir. Bölgemizde bulunan ticaret, sanayi odalarının, esnaf birliklerinin tümünün bu sürenin en az bir yıl daha uzatılması yönünde bir talebi vardır” diyerek konunun önemine dikkat çekti.

Hatay Milletvekili Çalışkan ayrıca; “Vergi affı getirilmesine, diğer ödemelerin de ötelenmesine yönelik bir talep söz konusudur. Ayrıca, deprem bölgesinde SGK primlerinin affedilmesine ve ertelenmesine yönelik bir talep vardır” ifadelerini kullanarak bölgenin ekonomik zorluklarına işaret etti.

Mücbir Sebep Süresini Uzatma Hükümetin Yetkisinde

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, Çalışkan’ın sorularına yanıt verdi. Muş, mücbir sebep süresinin uzatılması konusunun komisyonun yetkisinde olmadığını, bunun hükümetin uhdesinde olduğunu belirtti.

Muş, hükümet yetkililerinden aldığı bilgiye dayanarak; “Şu an hükümet yetkililerinden aldığım bilgi, bir uzatmaya gitmeyecekleri yönünde” açıklamasını yaptı. Deprem etkilerinin ortadan kalkmasıyla mücbir sebebin de ortadan kalktığını, beyannamelerin verilebildiğini ve kayıtların tutulabildiğini ifade etti.

Mehmet Muş sözlerini; “Sonrasıyla alakalı yapılacak başka bir değerlendirmede hükümetin farklı bir kararı var mı bilemiyorum ama şu an hükümetin gündeminde olmadığını ifade edebilirim” şeklinde tamamladı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here