Çakır; “Hudut Güvenliğinde Zeplin Kullanılacak”

0
80

temad açıklama7TEMAD İskenderun Şube Başkanı Kazım Çakır; “Hudut Güvenliğinde Zeplin Kullanılacak”

Avrupa ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de terörle mücadele ve hudut güvenliğinde Zeplin aracı kullanılacağını söyleyen Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) İskenderun Şube Başkanı Kazım Çakır, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nin teknolojiyi en yakından takip eden ve cumhuriyetimizin en etkin kurumlarından biri olduğunu belirtti.

Sınır korumasında kullanılan insansız araçların maliyetinin yüksek oluşundan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin artık Zeplin Hava Aracı ile sınır koruması yapacağını söyleyen TEMAD İskenderun Şube Başkanı Kazım Çakır; “Ülkemizde silahlı kuvvetlerimiz sadece sınır korumasında değil, hayatın her alanında varlıklarını ortaya koymaktalar. Silahlı kuvvetlerimiz deprem gibi doğal afetlerde de her zaman için yardıma hazırdır. Silahlı kuvvetlerimiz, Cumhuriyetimizin en etkin kurumlarından biridir. Türk silahlı kuvvetleri her alanda milletin emrinde onun varlık ve selameti için var olan bir kurumdur.

Daha önce sınır korumasında insansız araç kullanılıyordu. Onun da maliyeti yüksek olduğundan Avrupa ülkelerini örnek alarak, artık bizlerde onların kullandığı zeplin hava araçlarını kullanmaya başlayacağız. Bu araçlar terör ve sınır kaçakçılığında kullanılacaktır. Bu araçlarla hudut ve sınır bölgelerimiz kontrol edilecektir.

Zeplin daha donanımlı ve daha güvenli bir hava aracıdır. Bu uygulamanın ülkemiz için bir kazanımdır diye düşünüyorum. Ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, teknolojiyi ne kadar yakından takip ettiğinin de en büyük göstergesidir” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here