Büyükşehir Belediyesi’nden Meşaleli Cumhuriyet Yürüyüşü

0
104

antakya-cumhuriyet1Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürkçü Düşünce Derneği ile birlikte Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında organize ettiği “Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı” halkın yoğun katılımıyla coşku içerisinde geçti.

29 Ekim Çarşamba günü saat 18:00’da Vali Ürgen alanında toplanan binlerce vatandaş Hatay Büyükşehir Belediye binası önüne kadar ellerinde Türk Bayrakları ve meşalelerle onuncu yıl marşı eşliğinde yürüdü. Atatürk anıtında toplanan binlerce vatandaş ay yıldızlı bayrağımızın göndere çekilmesiyle İstiklal Marşımızı hep bir ağızdan okudu.

antakya-cumhuriyet2

ADD Başkanı Kezban Kuran yaptığı konuşmada; “Bugün Cumhuriyetimizin 91.yılını coşkuyla kutluyoruz. Bugün mutluyuz çünkü Cumhuriyetimizin 91.yılı kutluyoruz ama bugün çok ta hüzünlüyüz, yüreğimiz ağlıyor 3 tane şehit verdik. Cumhuriyet için, bu ülkeyi beklemek için görevinin başında kalleşçe öldürülen 3 şehidimiz daha önce Soma’da göçük altında kalan madencilerimiz ve şimdide Karaman’daki maden ocağında göçük altında olan yine işçilerimiz. Onların bir an önce kurtulması için Allah’tan dualarımızı esirgemeyelim, dua edelim inşallah sağ salim çıkar çocuklarına kavuşurlar. Biz bugün yavaş yavaş erezyona uğrayan Cumhuriyet değerlerinin karşısında dimdik, onurlu ve kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz. Ülkemiz için, barış için, dostluk için devam edeceğiz” dedi.

antakya-cumhuriyet3

Törende konuşan Başkan Savaş ise; “7 den 70’e karnında bebeğiyle,  kucağında çocuğuyla bacılarımızın, Tüyü bitmemiş, sakalı çıkmamış, bıyığı çıkmamış kardeşlerimizin, Kara Fatmaların, Ayşe teyzelerin bize hediyesidir cumhuriyet. 7’den 70’e Anadolu’daki her noktadan Çanakkale’ye, Sakarya’ya, Dumlupınar’a gidip şehit olan, koyun koyuna yatan atalarımızın hediyesi, bu nedenle bizim için gerçekten sadece ve sadece yaşam tarzı, yaşam şekli değil, ecdadımızın kanlarıyla Anadolu’nun dört bir yanından gelen insanlarımızın birlik içerisinde yeniden bir ulus meydana getirmesinin ve Anadolu’daki egemenliğimizin, Anadolu’daki bağımsızlığın temelinin atıldığı gündür Cumhuriyet. Dünya döndükçe Türkiye Cumhuriyeti var olmaya devam edecektir ve Türkiye Cumhuriyeti Ay Yıldızlı bayrağımız ilelebet göklerde dalgalanacaktır. Allah şehrimizin birliğini ve bütünlüğünü bozmasın” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here