Büyükşehir Belediyesi Harbiye Şelalesi Heyelan Bölgesinde Çalışmalara Aralıksız Devam Ediyor

0
271

harbiye şelaleleri1Hatay Büyükşehir Belediyesi Harbiye şelale bölgesinde yağışlardan meydana gelen toprak kaymasının önüne geçmek için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, oluşan bu heyelan sonucunda bölgede yaptığı incelemeler neticesinde çalışma alanını dört ayrı bölgeye bölüp kategorilendirdi. Büyükşehir ekipleri Boğaziçi otelin önünden geçen Ürgen caddesinin tek yönünü trafiğe kapatarak çalışmalara bu bölgeden başladı.

Büyükşehir ekipleri, ilk etapta toprak kaymasının nedenini ve kayma düzlemini tespit etmek için Hatay’da ilk defa uygulanan inklinometre kuyu ölçümleriyle zeminde oluşan hareketleri tespit etme çalışmalarını yapıyor. Yapılan bu çalışmaların sonucunda elde edilen verilerle bölgenin sorununa kalıcı çözümler üretilecek. Büyükşehir Belediyesi şelale bölgesinde yerleşim birimlerini ve bağlantı yolunu (Ürgen caddesi) tehdit eden heyelanın oluşum mekanizmasının jeolojik, hidrojeolojik ve geoteknik nedenlerinin araştırılarak, heyelanlara ve heyelana duyarlı alanlara yönelik iyileştirme ve önleme uygulamalarının geliştirilmesi amaçlanıyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yapmış olduğu ölçümlerin neticesinde Ağustos ayının sonuna doğru projesi tamamlanıp uygulama aşamasına geçilecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here