Büyükşehir Belediye Meclisi de Şekilleniyor!

0
68

büyükşehir bld130 Mart Yerel İdareler Seçimlerinin yapılmasının ardından itiraz süreci devam etse de resmi olmayan rakamlara göre, sonuçlar yavaş-yavaş netleşmeye başlıyor. Bu bağlamda ilimizde ilk kez oylaması yapılan Hatay Büyükşehir Belediyesinin 87 kişilik Meclis Listesi de netleşmeye başladı.

Elde edilen ve resmi olmayan rakamlara göre, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Partili üyelerin çokluğu ile oluşacak. Edinilen bilgilere göre, %44’lük oranla Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclisine 50 üye gönderecek. %22’lik oy oranı ile CHP 25, %10’luk oy oranı ile MHP ise 11 üye ile mecliste temsil edilecek. Saadet Partisinden de 1 Meclis Üyesi listede olacak.

Yapılan oylamaların ardından meclis listelerinin oluşumuna göre, Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisine İskenderun’dan 6 kişi gidecek. Bu isimler, Ak Parti’den Emin Dönmez (kontenjan), Mehmet Dönmez ve Bülent Özer, CHP’den Gazanfer Dik ve Mustafa Alper Menteşoğlu, MHP’den ise Nazmi Ceylan olacak.

Arsuz’dan Büyükşehir Meclisine gidecek olan isimler ise CHP’den olacak. 5 isim gönderecek olan CHP’nin üyeleri Semir Toplaoğlu (kontenjan), Sami Keskin, Sezai Demir, Abdullah Hançer ve Yıldız Bor şeklinde olacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here