Büyükburç’un ‘Sadece Oku’ Kitabına Yoğun İlgi…

0
304

murat büyükburç-kitapMatematik öğretmenliği yapan genç eğitimci Murat Büyükburç, ilkokuldan üniversiteye kadar her öğrencinin ve her ebeveyninin okuyabileceği kişisel paylaşım kitabı ‘sadece oku’ ilgi görünce ikinci baskıya hazırlanıyor.

Özel bir eğitim kurumunda yöneticilik yapan 12 yıllık eğitimci, Türk Pop Müziğinin iz bırakan önemli isimlerinden Erol Büyükburç’un yeğeni Matematik  öğretmeni Murat Büyükburç, ‘Sadece Oku’ adlı kişisel paylaşım kitabıyla bir anda dikkatleri üzerine çekti.

İlk kitabında 12 yıllık eğitimcilik döneminde öğrenci, veli ve dönemsel gelişmeleri, yaşanmış hikayeleri kişisel paylaşımları derleyerek okuru, öğrencilik yıllarına, o günkü duygu yoğunluğuna taşıyan Murat Büyükburç ‘Sadece Oku’ adlı kitabının yurt genelindeki tüm kitapçılarda D&R’larda aynı anda satışa çıktığını, kısa sürede ilgi gördüğünü söyledi.

12 yıl önce o kadar çok veli ve öğrenciyle karşı karşıya kaldığını belirten Murat Büyükburç; “O kadar çok anı yaşadık ki, bu anıların hepsini öğrenciler ve velilerle teker teker paylaşmak istedim. Sadece oku adlı kitap tam 12 yıllık tecrübenin sonucu ortaya çıkan bir ürün, burada tamamen başarılı olmak, iddialı olmak isteyen bütün öğrencilerin ve velilerin buluşma noktası” dedi.

Sadece Oku adlı kitabında öğrencilere küçük tavsiyeler verdiklerini ifade eden Murat Büyükburç; “Kitabın ismi ‘Sadece Oku’ olmasının sebebi; oku, almak istediğin noktayı kendine pay biç ve daha sonra uygulamak istiyorsan uygula. Kitap için o kadar iddialıyız ki, burada yazılan bazı kurallar, Murphy Kanunları gibi duvara asılacak. Sadece oku iddialı olmayı seven herkesin buluşma noktasıdır. Biz burada öğrencilere başarılı olmaları adına ya da velilerin öğrenci ve çocuklarıyla daha rahat iletişim olmaları adına bazı kurallar ve tiyolar verdik. Veli toplantılarında başımıza neler geldi, velilerin öğrencilerden en çok şikâyetleri nelerdir?  Sınava hazırlanan öğrencinin anne-babasıyla sıkıntılarını veya kendisiyle olan psikolojik sıkıntılarını çözüme ulaştırabileceği bazı çözüm noktalarına yer verdik” diye konuştu.

İskenderun’da çalıştıklarını, ancak bu çalışmayı Türkiye’de herkesin öğrenmesini istediklerini vurgulayan Büyükburç dolayısıyla da Türkiye genelinde bir çalışma yaptıklarını, Sadece Oku’nun Türkiye’deki bütün D&R’larda ve seçkin bütün kitap evlerinde satışa çıktığını, ilgiden çok memnun olduğunu ve ikinci baskıya hazırlandıklarını kaydetti.

Sadece Oku’nun konuşma diliyle yazılmış bir kitap olduğuna da değinen Büyükburç; “Veli veya öğrenci, başarılı olmak isteyen her hangi bir insan kitabı okuduğunda sanki karşısında biriyle sohbet ediyormuş gibi diyaloglardan oluşan bir kitap. Kişisel gelişim kitapları gibi, kişileri germeyen, sıkmayan, okuduğunuzda gayet keyif alacak, eğleneceksiniz. Bu kadar iddialı söylüyorum, her satırında, -A evet bu böyleydi, biz de bunu böyle yaşadık, biz de annelerimizden, babalarımızdan bunları duyduk diyebileceksiniz. Hem okurken kendinizi göreceksiniz, hem de çıkartabiliyorsanız çok güzel dersler çıkartacaksınız” şeklinde konuştu.

Sınava hazırlanan öğrencilerin ve velilerin en çok sorun ettiği konulara da vurgu yapan Büyükburç şunları söyledi:

“Öğrencilerin ergenlik döneminde yaşadığı bazı sorunlar, sıkıntılar ya da birbirlerinin arkadaşlıkları, arkadaşlıklarına çok daha fazla kıymet vermeleri, ya da sevgilileri… Biz bu kitapta bunları ele aldık. Bir öğrencinin ergenlik döneminde sınava hazırlanırken başına gelebilecek her şey, arkadaşlık ilişkileri, aşk ilişkileri, öğretmenleriyle olan diyalogları, yazılıların veya sınavların kaygılarını yaşamaları ve bunları sosyal hayatta paylaşmaları. Bunlarla ilgili okuduğunuzda evet biz de bunları yaşıyoruz, diyebileceksiniz. Çünkü her hikaye, yaşanmış hikaye, öğrencilerimizin hayatlarından bazı noktalar var. Onların yaşantılarındaki bazı sıkıntıları dile getirdik…”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here