Büyük Zaferin 93’ncü Yılı

0
94

zafer bayramı230 Ağustos’ta Kutlama Yok!

Yarın; 1922 yılının 26 Ağustos’unda başlayıp, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 93. yılı! Yani 30 Ağustos Zafer Bayramı! İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eden 30 Ağustos Zafer Bayramının kutlamaları son günlerde art arda gelen terör olayları nedeniyle iptal edildi. İskenderun’da da kutlamalar sadece Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ve tebrikleri kabul edilmesi şeklinde gerçekleştirilecek.

30 Ağustos Zafer Bayramı’na ilişkin Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Genelgede terör olayları nedeniyle bayram kutlamalarına sınırlama getirilerek, bayram boyunca şenlik, konser ve kutlama yapılmaması istendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla yayımlanan genelgede bayram boyunca şenlik, konser ve kutlama faaliyetlerinin yapılmaması istendi.

Genelgede “Son günlerde meydana gelen terör olayları nedeniyle, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul şeklinde icra edilmesi; diğer şenlik, konser, eğlence ve kutlama faaliyetlerinin yapılmaması uygun görülmüştür” ifadesi yer aldı.

yase-30 ağustos

Kaymakamlıktan Açıklama

Konuyla ilgili olarak İskenderun Kaymakamlığından da yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “28.08.2015 tarih ve 29459 sayılı resmi gazetede yayınlanan 2015/6 no’lu başbakanlık genelgesi gereğince; 30 Ağustos 2015 Pazar günü idrak edilecek olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. yıldönümü kutlama programı sadece “Çelenk Sunma Töreni” ve “Tebriklerin Kabulü” şeklinde icra edilecektir. Diğer şenlik, konser, eğlence ve kutlama faaliyetleri yapılmayacaktır. Kamuoyuna ve ilgililere önemle duyurulur.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here