Büyük Zafere Coşkulu Kutlama

0
84

Vatanın düşman işgalinden kurtuluşu ve ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen “30 Ağustos Zaferi’nin” 102. yıldönümü İskenderun’da büyük bir gurur ve coşkuyla kutlandı.

Ülke genelinde büyük zaferin yıldönümü için çeşitli tören ve kutlamalar gerçekleştirilirken, İskenderun’daki resmigeçit töreni de her yıl olduğu gibi Atatürk Bulvarında gerçekleştirildi. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak, vatandaşlar, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerini, ilk kez, kurulan tribünlerden oturarak izledi.

Atatürk Bulvarı tören alanının her iki yakasına üzeri kapalı tribünlerde bayram etkinliğini izleme imkanı bulan protokol üyeleri, daire müdürleri, Siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar, töreni ilgiyle izledi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende İlçe Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu ve Belediye Başkanı Mehmet Dönmez halkın bayramını kutladı.

39.Mekanize Piyade Tugayı Komutanlığında görevli bir subay 30 Ağustos Büyük Zaferin anlam ve önemini belirten konuşmasında 30 Ağustos Büyük Taarruzun, her sahasının planlanarak hayata geçirildiğini, düşmanlarını defederek Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet Anadolu’daki yerini sağlamlaştırdığı Büyük bir Zafer olduğunun altını çizdi.

Öğrencilerinin şiir okuması ve halk oyunları gösterisinin ardından tören geçişi gerçekleştirildi. Geçişte Türk Bayrağımız ve Sancak geçişi ayakta izlendi.

Resmigeçit töreninde dosta güven, düşmana korku salan Türk Askeri, özel birlikler, tam teçhizatlı askeri araçlar, Güvenlik güçleri, kurumların araçları ve yunus ekipleri, motosikletli zabıta, motosiklet kulüpleri ve Kızılay’ın geçişleri de alkışlar arasında gerçekleşti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here