Bugün 11. First Lady’nin Doğum Günü

0
559

Türkiye Cumhuriyeti’nin ‘11’ci First Lady’si 28 Ağustos’ta Çankaya Köşkü ile vedalaşmaya hazırlanıyor. Sayılı günler kaldı. Üst üste tesadüflerle dolu mutlu olayları yaşadıkları Ağustos ay’ı, Gül çifti için apayrı bir anlam taşıyor.

Bugün Hayrünnisa Gül’ün doğum günüdür. First Lady, 18 Ağustos 1965 yılında doğdu. Gül çifti, 20 Ağustos 1980’de evlendi. TBMM’de yapılan Cumhurbaşkanlığı ilk tur oylaması, Gül çiftinin 27. evlilik yıldönümleri olan 20 Ağustos 2007 tarihine denk geldi. Sayın Gül, daha sonra ikinci tur oylamada salt çoğunlukla Cumhurbaşkanı seçilmişti.

11. Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyan Gül, yine Ağustos ay’ında, 28 Ağustos 2007’de resmen görevine başladı.

Henüz 42 yaşında iken Türkiye Cumhuriyeti’nin 11’ci First Lady’si unvanını alan Hayrünnisa Gül, 49 yaşında 34’cü evlilik yıldönümünde, Sayın Abdullah Gül’ün görev süresini tamamlamasının ardından eşiyle birlikte ‘tesadüfleri’ son kez yaşayacaklar.

arada bir5

Ağustos ay’ının bir başka özelliği de ‘Türban Yasağı’nın tartışıldığı bir dönemde, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığına seçilmesiyle, Hayrünnisa Gül’ün Çankaya Köşkü’nün ilk ‘Türbanlı First Lady’si olarak tarihe geçmesiydi.

Cumhurbaşkanlığı devir-teslim töreni ‘28 Ağustos’ta gerçekleşiyor. 12’ci Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Gül’den görevi teslim alırken, Emine Erdoğan da 12’ci First Lady unvanına sahip olacak.

Bugün ’18 Ağustos’ Hayrünnisa Gül’ün 49’cu doğum günüdür demiştik, doğum gününü kutluyor, Gül çiftine de bundan sonraki yaşamlarında başarı ve mutluluklar diliyoruz.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here