Borç Yapılandırması İçin Acele Edilmeli!

0
305

itso-seminer1İSMO ve İTSO İşbirliği ile Torba Yasası Semineri Düzenledi

İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMO)  ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) işbirliği ile İTSO Meclis Salonunda Torba Yasası ile ilgili seminer düzenlendi. Seminerde konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Müdürlüğü İstihdam ve Teşvikler Daire Başkanı Bekir Hançer, torba yasa ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

İTSO Meclis salonunda düzenlenen seminerde ilk olarak söz alan İSMO Başkanı Alaaddin Özbülbül; “Bugün burada yeni torba yasası ile ilgili üyelerimizi ve kamuoyunu bilgilendirmek için toplandık. Her zaman bizlere kapılarını açan ve desteklerini esirgemeyen İTSO yönetimine ve Meclis Başkanı Servet Ugutmen’e teşekkür ediyorum. Bu toplantıda yeni torba yasası ile ilgili detayları öğrenebilirsiniz, toplantının hayırlı geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Ardından söz alan İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen ise; “Odamızda düzenlenen böylesi önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmamız bizleri onurlandırmaktadır. Yeni torba yasasında yürürlüğe giren konuları yetkili ağızlardan dinlemek önemli! Bu yasada taşeron işçilere kadro sağlanması, vergi harçlarının düzenlenmesi gibi konular yer almaktadır. Toplantının hayırlı geçmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal da İTSO Meclisinde yeni torba yasası ile ilgili teknik bilgiler verdi.

Kamu Kurumları Hazır Olunca Başvurular Başladı

Yeni Torba yasası ile ilgili konuşma yapan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Müdürlüğü İstihdam ve Teşvikler Daire Başkanı Bekir Hançer, sinevizyon destekli olarak Torba Yasasını anlattı. Hançer konuşmasında aylarca beklenen Torba Yasanın geçtiğimiz ay içerisinde meclisten geçtiğini ve Resmi Gazetede yayınlandığını hatırlattı.

itso-seminer2

Torba Yasa kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçlarla ilgili yapılandırma ve taksitlendirme başvurularının da başlamış olduğunu kaydeden Hançer; “Yasaya baktığımızda borçların yapılandırılmasının başlayacağı bir tarih yoktu, yani kişiler Torba Yasa’nın resmileştiği 11 Eylül 2014 tarihinden itibaren yapılandırma için başvurma hakkına sahipti. Ancak kamu kurumları hazır olmadıkları için (gerek yazılımsal gerek bilgi anlamında) başvuruları yeni-yeni kabul etmeye başladılar. Örneğin SGK Torba Yasa ile ilgili genelgeyi 25 Eylül’de, Maliye Bakanlığı 27 Eylül’de yayınladı. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu, yapılandırmadan yararlanmak isteyen kişilerin acele etmesi gerektiğidir. Başvuruların bitiş tarihiyle ilgili belirli süreler öngörülüyor, bu yüzden yapılandırmadan yararlanacaksanız acele etmenizde fayda var!” dedi.

Torba Yasa Kapsamında Yer Alan Borçlar İçin Başvuru Bitiş Tarihleri Ne Zaman?

GSS hariç SGK’ya borcu olanların en geç 31 Aralık 2014, GSS borcu olanların ise en geç 30 Nisan 2015 mesai bitimine kadar başvurusunu yapması gerektiğine vurgu yapan Hançer; “Vergi Dairelerine, belediyelere, büyükşehir belediyelerinin su ve kanalizasyon idarelerine borcu bulunanların en geç 1 Aralık 2014 mesai bitimine kadar borçlu bulunan kamu kurumuna yazılı başvuru yapılması gerekiyor. Bakanlar Kurulu gerekli gördüğü takdirde süreyi GSS borçluları için 31 Ekim 2015, SGK’ya olan diğer borçlar için 2 Şubat 2015, diğer kurumlara (Maliye Bakanlığı’na bağlı) olan başvuru tarihlerini 31 Aralık 2014 tarihine kadar uzatabilecek” şeklinde konuştu

Seminer sonunda Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürlüğü İstihdam ve Teşvikler Daire Başkanı Bekir Hançer, SGK Şube Müdürü Necati Yeşilyurt, SGK İl Müdürü Hamit Bal, SGK İskenderun İlçe Müdürü Bilgin Çam ve İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen’e plaket takdim edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here