“Bir Selam, Bir Tebessüm”e Halktan Yoğun İlgi

0
202

tümsiad projesi3TÜMSİAD Hatay Şubesi’nin “Bir Selam, Bir Tebessüm Projesi” basın toplantısı ve etkinliklerle başladı. Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Hatay Şubesi (TÜMSİAD) tarafından başlatılan “Bir Selam, Bir Tebessüm Projesi”  kapsamında protokol ve sivil toplum kuruluş temsilcileri şehir merkezinde halkı selamlayarak kırmızı karanfil dağıttılar.

TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Av. Hasan Ertürk, dernek binasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmasında; “Sosyal huzur ve barışın temininde ve devamında, yine toplumsal birlik ve beraberliğimizin sağlanmasında, ayrıca iletişimin ve sosyalleşmenin gelişiminde selam, selamlaşma ve tebessümün çok önemli birer argüman olduğu açıktır. Selam muhabbettir, selam kardeşliktir, selam esenliktir, selam saygıdır, selam empatidir, selam iletişimdir, selam duadır, selam rahmettir… Bunu uzatmak elbette mümkün. Sevdiklerimizi gönülde taşıma yolu… Tanımadıklarımızla tanışma yolu… “Varım” dememizin yolu…  “Evet, sende varsın farkındayım” demenin yolu… “Benden sana zarar gelmez” demenin yolu… BİR SELAM BİR TEBESSÜM deyip çıktık yola. İlk etapta İskenderun’da hayata geçirmeye çalıştığımız Bir Selam Bir Tebessüm projemizi daha sonra Hatay geneli ve tüm Türkiye geneline yaymayı amaçlamış bulunmaktayız” dedi.

tümsiad projesi4

TÜMSİAD’da düzenlenen toplantıda İskenderun kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan, selamlaşmanın toplumsal faydalarına vurgu yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından “Bir Selam, Bir Tebessüm Projesi” ile ilgili yapılan tanıtım filminin sunumu yapıldı.

İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan,  İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Hatay Müsiad Başkanı Fatih Tosyali, Semerkand Vakfı İskenderun Başkanı Erdoğan Aslan, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve projeye destek verenler toplu halde Şehit pamir caddesi ve Havuzlu Çarşıda halkı selamlayarak, kırmızı karanfil dağıttılar. İskenderun Belediyesi eski bit pazarındaki sosyal tesislerde toplanan heyet, burada da halk ile selamlaştılar. İskenderun Kaymakamı, Belediye Başkanı ve sivil toplum kuruluş temsilcilerini  karşılarında gören halk ise,  kendilerine verilen içten  selamı aldılar.

tümsiad projesi5

TÜMSİAD Hatay Şubesinın öncülüğünde başlatılan “Bir Selam, Bir Tebessüm Projesi”ne, TÜMSİAD Hatay Şubesinin yanı sıra, Hatay Valiliği, Hatay Büyük Şehir Belediyesi, Hatay İl Müftülüğü, İskenderun Kaymakamlığı, İskenderun Belediyesi,  İskenderun Müftülüğü, İskenderun Ticaret ve Sanayi odası, İskenderun Esnaf Odaları, Semerkand vakfı, Uşşaki vakfı, MÜSİAD, Mar-Der, Küçük Sanayi Sitesi yapı kooperatifi, İlim Yayma Cemiyeti, İHH,  Ortodoks Vakfı, Ermeni Kilisesi vakfı, Eğitim Bir Sen, Alevi Kültür Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, İskenderunlular Kültür ve Dayanışma Derneği, Emekliler Derneği, Dulkadiroğulları Derneği, İskenderun Sportif Havacılık Kulübü Derneği destek verdi. TÜMSİAD’ın selamlama projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte gökyüzünden körfeze süzülen yamaç parşütçülerinin afişlerle etkinliğe destek vermesi ilgi ile izlendi.

TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Av.Hasan Ertürk, projenin hafta boyunca konferanslar ve etkinliklerle devam edeceğini belirterek halkımızı projeye destek vermeye ve sahiplenmeye davet etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here