Belenli Öğrencilerden Aday İzci Kampına Katılım

0
277

blen izci kampı1Türkiye İzcilik Federasyonu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesince organize edilen yurt içi ve yurtdışından 1200 izcinin katılımı ile İstanbul-Ümraniye’de düzenlenen 5. Dönem Aday İzci Kampına Belen’den Ortaokul 8. Sınıf ve Liselerdeki başarılı öğrencilerin yer aldığı 36 erkek, 4 kız olmak üzere 40 öğrenci grubu, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve izci lideri Bekir Şahan, Belen BSK İzci Önderi Fatih Yurdalan ile kulüp liderleri Mesut Mert ve Haşim Güzel’in liderliğinde katılım sağladı.

blen izci kampı2

Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın’ın gezinin ulaşım ve iaşe masraflarının karşılanması desteği ile 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı içerisinde başarı gösteren öğrencileriler arasından katılımın sağlandığı izcilik kampında öğrencilere; izcilik bilgilerinin yanı sıra binicilik, yüzme, okçuluk, resim, müzik, tiyatro, paintball, kano ile kürek çekme, ilk yardım, trafik, yangın söndürme, dağ bisikleti, oryantring, badminton, ebru sanatı, gibi birçok dalda eğitim verildiği, ayrıca Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Cami, Eyüp Sultan, Miniatürk, Panorama 1453 Müzesi, Koç Müzesi gezileriyle İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerine geziler düzenlenerek, şehri yakından tanıma ve keşfetme imkanı sağlanarak Belen’e dönüş sağlandı.

Gezinin organizasyonunda emeği geçen İstanbul Büyükşehir ve Belen Belediye Başkanlıklarına ve öğrencilere mihmandarlık yapan kamu görevlilerine teşekkür eden Aydın, benzer etkinliklerin yapılmasının öğrencilerin sosyal gelişimi açısından önemli olduğunu vurguladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here