Belen’de Araç Trafiği Tehlike Saçıyor…

0
281

Hatay Milletvekillerimiz..!! Hatay Valimiz Ercan Topaca Bu Çağrımı Duyar mı?

Hatay’ın her noktasına kolay ulaşılsın diye otoban yollar yapıldı. Bu yolların bazı bölümleri amacına ulaşırken, ne yazık ki en önem arz eden Belen geçidi bağlantısı bir anda durduruldu. Niye durdurdular, neden durdurdular, hala meçhul!. Yapılanların sağlıklı açıklaması kamuoyu ile bir türlü paylaşılamadı. Benim bu konularla alakalı pek çok makalelerim yayınlandığı halde, yine her hangi bir yerden açıklama gelmedi.

Hatay ili merkezini; Ortadoğu’ya ve oralardan da komşu ülkelere bağlayacak denilen bu muhteşem yolun neden ve niçin durdurulduğuna bir anlam veremediğim gibi vatandaşlarda şaşkın. Osmaniye istikametinden Antakya’ya doğru seyir halindeyken, bir anda Belen ilçe hudutları içerisindeki Sarımazı mevkisinden otobandan çıkıp doğruca Belen ilçesinin dar şeridine doğru yönlendiriliyorsunuz… Hâlbuki otoban gidişi Sarımazı üzerinden Antakya istikametine doğruydu…

Ağır tonajlı araçların geçişleri için en uygun olan bu projenin neden rafa kaldırıldığını “şimdi yetkililere sormak lazım” dedikçe, kaçamak laflarla konu geçiştiriliyor. Bu yüzden eski devlet yolunu kullanan tüm araçların, Belen ilçe merkezinde sıkışıp kaldığı yetmez gibi, emniyetin sabah-akşam denetim nedeniyle yolu kapatması ile vatandaşlar ulaşacakları hedeflere doğru zamanında ulaşamıyor.

Lokantalar kavşağı; yukarıdan aşağıya gelen ağır tonaj araçların tehdidinde… Antakya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Suriye, Irak yönünden, yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların tek geçiş noktası Belen ilçesi… Her an her saniye yüklüce araç yoğunluğu bu yoldan yapılmakta. Günümüzde son teknolojilerle donatılan hafif ve ağır tonajlı araçlar seyir halindeyken birbirleriyle adeta yarış yapar haldeler. Yukarıdan aşağıya doğru kendilerini kaptırıp gelen bu araçlar; ani gelişen olaylar karşısında frene basmaları halinde toplumsal felaketler oluşmakta… Yılın her saati ölümcül kazalar Belen’in merkezinde yaşanmaktadır. Bunca yükün altında uçan aracı ne yazık ki frenler kurtarmıyor. Maddi ve manevi hasarlı kazaları üzüntüyle takip ediyoruz. Sonuçta kahroluyoruz ama gidenleri bir daha geri getiremiyoruz..!

Bizleri koruyan ve korumaya çalışan devlet ilgililerine bir çift sözüm var… Gaye; Belen ilçesinde bulunan esnafları canlı tutmaksa; gelip geçen hafif araçlar ziyadesiyle Belen esnafını canlı tutmaya yeter. Ağır tonajlı araçlar daracık yolda nasıl durur da alış veriş yapar? Onlar yükünü almış gideceği yere doğru şartlanmış haldeyken; şoförlerin bakan gözleri öğrencileri, vatandaşları, çocukları, çevre pazarlarda alış veriş yapan insanları görür mü?

Belen’in ortasından geçen ve her yönüyle risk taşıyan bu yol, Belen ilçesinin en kalabalık ve en hareketli yolu… Hele mevsim şimdi ki gibi yaz ise oluşacak felaketleri siz düşünün artık!

Bu “Gerçekler” bilindiği halde; ilgililer neden ve kesin şekilde önlem almazlar? Adana istikametinden gelen otoyol neden Sarımazı mevkiinde sona erdirildi? Hatay Valimiz Sn. Ercan Topaca haftanın, ayın ve senenin çoğu günlerinde o “ölüm yolundan” geçip gittiği halde devlet neden bu işe çözüm getirmez? Valimizin üstleri, Milletvekilleri de bu yolu sıklıkla kullanıyor.

Şimdi doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış. Milletvekilleri, Bakan ve Vali bu yolu kullanırken nedense trafik süt liman… Emniyet tarafından Belen yolu teyakkuz da… Sıkı mı bir araç trafiği ihlal etsin. Onlar geçip gittikten sonra artık her şey Allaha emanet…!!

Sizler, bu otobanın gerçek projesini tamamlatmadığınızdan dolayı suçlusunuz! Yayla kenti olan Belen ilçesinde akıp giden bu Azrail’e peki, kimler dur diyecek..! Madem en kritik noktada otobanı durdurdunuz, o zaman Otobanı neden yaptınız? Milyonlarca parayı neden pul yaptınız?

Hatay hava alanına yolcusunu yetiştirmek isteyen vatandaşlar, gelen giden yolcuların hepsi şu günlerde tedirgin! Hatay ili gelişeceğine geriye doğru gidiyor ama gözde görünen her şey tozpembe… Şu yarım bıraktığınız otoyolu tamamlayın da akan gözyaşlarımız dinsin! Sarıseki mıntıkasında yaşanan sel ve heyelan bize sinyal verdi. Allah büyük afetlerinden korusun. Dinamitle patlata-patlata olacağı sonunda işte bu! Felaketin olduğu otoyol doğru yerde mi? Belen ilçesinin kalbinden geçip giden bu yol yeni yuvalar yıkmasın! Şu mübarek günlerde oluşacak her üzücü olay bizleri de yıkar mahveder…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here