Belediye’nin Kaldırım Ayıbı!

0
328

kaymakamlık kaldırımı1Burası, devletin temsil edildiği Mülki İdare Amirliği’ne ait İskenderun Kaymakamlık binasının olduğu kaldırım… Ancak ilçemizin Kaymakamlık binasını çevreleyen kaldırımların görüntüsü hiç de İskenderun’a yakışacak şekilde değil!

Kaymakam Hasan Özyiğit’in şehrimize atandığı ilk günlerde “bakımsız ve döküntü” haldeki Tarihi Kaymakamlık binasının içi ve dışı restore ettirilerek tamamen kullanışlı hale getirildi. Hatta bahçesinde yapılan peyzaj çalışmaları ile binanın dışarısı da güzel bir hale geldi.

kaymakamlık kaldırımı (3)

Gelin görün ki, kentimizin merkezi yerindeki Kaymakamlık binasını çevreleyen kaldırımlar, delik deşik halde onarılmayı bekliyor. Devletin üst düzey yöneticilerinin ve kente gelen yabancı misyon temsilcilerinin her zaman ziyaret ettikleri bir mekan olan Kaymakamlık binasının çevresindeki bu çirkin kaldırım manzaraları ise görenleri hayrete düşürüyor.

kaymakamlık kaldırımı (1)

İskenderun Kaymakamlık Binasının dış görünüşü ile adeta bir “saray yavrusu”na dışının çevre düzenlemesi ile “cennet bahçesine” dönüştürülmesine karşın, binanın çevresindeki kaldırımların ihmalden ve ilgisizlikten dolayı onarılmaması ise vatandaşlarca belediyenin bir ‘ayıbı’ olarak ifade ediliyor.

kaymakamlık kaldırımı (4)

Harabe niteliğindeki bu çirkin görüntülere ne zaman son verileceği merak konusu olurken, öncelikle Kaymakamlık Binası çevresi olmak üzere kent genelindeki tüm bozuk kaldırımların belediye ilgililerince elden geçirilmesi gerektiği de ifade ediliyor.

kaymakamlık kaldırımı (8)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here