Belediyeden Hoş Geldin Bahar Hazırlığı

0
189

bld-bahar temizliği1İskenderun Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde bahar hazırlıkları başladı. Çalışmalar kapsamında Şehir merkezindeki parklarda ve yol orta refüjlerinde bakım ve peyzaj çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Park, bahçe ve yol orta refüjlerinde bulunan peyzaj bitkileri ve çiçeklerin etrafındaki kuruyan yapraklar temizlenerek toprak tabanları havalandırılıyor. Ayrıca nergis, lale, sümbül gibi çiçek dikimine başlayan ekipler görsel güzelliğin yanı sıra kalıcılığı da ön planda tutarak, her dönem yeşil kalacak, bitki ve çiçeklerin dikimine ağırlık veriyor. Ayrıca İskenderun Belediyesi tarafından tüm alan ve parklarda görselliği ile dikkatleri çeken değişik renkteki lalelerin dikim çalışmaları da yapılıyor.

bld-bahar temizliği2

İskenderun’da bahar hazırlığı çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Park ve Bahçeler Müdürü İsmet Parlar, Bitkilendirme ve ağaçlandırma çalışmalarına, ilçedeki tüm parklarda, yeşil alanlarda, kaldırımlarda, refüjlerde ve kavşaklarda devam edileceğini söyledi. Çalışmalar hakkında bilgiler veren İsmet Parlar, yılın her mevsimi dikilebilen çiçeklerin yanı sıra görselliği ile vatandaşlarımız tarafından beğenilen lalelerin de bakımını titizlikle yaptıklarını belirtti.

Yeşil alanların bir şehrin gözbebeği olduğunu bu vesile ile hoş geldin bahar çalışmalarına hız verdiklerini ifade eden İskenderun Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü İsmet Parlar, belediye olarak “Lütfen Çiçekleri Koparmayınız” uyarı levhalarını hazırladıklarını, vatandaşlarımızın bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here