Belediyeden Görme Engellilere ‘Engel’

0
230

engelli yolu1Kentin en işlek caddesinden biri olan Kanatlı Caddesinde geçtiğimiz aylarda yapılan ‘Kaldırım Genişletme’ çalışmalarında, görme engelliler için döşenen kaldırım taşlarının yanlış dizayn edilmeleri istenmeyen kazalara davetiye çıkarıyor.

Asıl görevleri görme engelli vatandaşların ‘emniyetli’ bir şekilde yürümelerini kolaylaştıracak olan kaldırım toplarının gelişi güzel döşenmeleriyle buradan geçecek olan görme engelli vatandaşlarımızın yürürken yanılmalarına neden olacağı ve olası bir kazaya davetiye çıkabileceği ifade ediliyor.

engelli yolu2

Görme engelliler için döşenen kaldırım taşlarının nasıl böyle bariz bir şekilde gelişigüzel döşendiğinin gözden kaçırıldığına ise bir anlam verilemiyor.

İskenderun Belediye yetkililerinin, Kanatlı Caddesi başta olmak üzere kentin birçok yerinde görülen bu aksaklıkların giderilmesi yönünde bir adım atmasını bekliyor, engelli vatandaşlarımızın aksaklıklara mahal vermeden yollarına devam etmesini sağlayacak bu güzergâhların düzenlenmesi gerektiğini önemle belirtiyoruz.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here