Belediyeden “Afet Riskli Alanlar” Konulu Seminer

0
369

bld-riskli alanlar1İskenderun Belediyesi tarafından Kentsel dönüşüm ve afet riskli alanlar konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıya İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hatay İl Müdürlüğü Alt yapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Burak Rifaioğlu, Şehir Plancısı Volkan Rıkınoğlu ile İnşaat Mühendisi Ahmet Karakelle konuşmacı olarak katıldılar.

bld-riskli alanlar2

Açılış konuşması yapan İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Yıldız, 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında sorunların tespiti ve genel bilgilendirme toplantısını düzenlediklerini ifade ederek İskenderun’da öncelikle ve özellikle 3 mahallede afet riskinin yüksek olduğunu ve mahalle muhtarıyla istişare yaparak süreci takip ettiklerini söyledi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bağlı Alt yapı ve Kentsel dönüşüm şube müdürü Burak Rifaioğlu, şehirdeki sorunlu alanların belirlenip sağlıklı yaşanabilir hale getirilmesi gerektiğine vurgu yaparak; “Kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi, depreme dayanıklı olmayan, ekonomik ömrü doldurulmuş binaların yeniden yapılarak olası doğal afetlerde oluşacak zararların en aza indirilmesi gerekir” şeklinde konuştu.

bld-riskli alanlar3

İskenderun Belediyesi Meclis Salonunda yapılan seminere çok sayıda mahalle muhtarı ile vatandaşlarda katılarak istek ve taleplerini dile getirdiler. Soru cevap şeklinde devam eden toplantıda Şehir plancısı Volkan Rıkınoğlu ise kentsel dönüşüm ve riskli yapılanma konularında yapılması gerekenler ile ilgili bilgiler verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here