Belediye Başkanları, Muhtarlar ve STK’lar Ulaşımı Konuştu

0
112

ulaşım çalıştayı4“Hatay’ın Gerçekleriyle Örtüşen Bir Ulaşım Master Planı Yapacağız”

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) öncülüğünde Hatay genelinde ulaşım sorunlarının tespiti ve çözüm yollarının ortak akılla belirlenmesi amacıyla düzenlenen Ulaşım Çalıştayı’nın ikinci gününde ilçe belediye başkanları ve muhtarlar görüşlerini aktardı.

Antakya Ottoman Palace Otel’de gerçekleşen toplantıya HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, uzman akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Hatay’ın güçlerinin, ulaşım sorununu çözmek amacıyla bir araya geldiği toplantıda konuşma yapan HBB Başkanı Savaş, Hatay’la ilgili Turizm Master Planı, Ulaşım Master Planı gibi bir çok çalışmaya imza attıklarını belirterek; “Ulaşım  Master Palanı’nda hem köye hem ilçeye gittiğimde bir  çok kesimden istek ve talepler geldi. Bu talepleri baz alıp arkadaşlarla birlikte bunlar üzerine çalışıyoruz” dedi.

ulaşım çalıştayı5

Oda başkanları, belediye başkanları, muhtarlar, kooperatifteki arkadaşlar ve resmi kurumların hepsi Hatay’la ilgili ulaşım konusundaki kendi düşüncelerini, planlarını ve projelerini paylaşmaları için Ulaşım Çalıştayı’nı düzenlediklerini belirten Başkan Savaş; “Arkadaşlarımızın düzenlemiş olduğu çalışmalar neticesinde hepsini birleştirip Hatay’ın gerçekleriyle örtüşen bir Ulaşım Master Planı yaparız. Bu planda bizim başlangıç noktamız ilk adımımız olur. Bu nedenle dünden beri yapılan bu çalışma Hatay’ımız için gerekli olan bir çalışmadır. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ulaşım çalıştayı6

“Çok Ciddi Çalışmalıyız”

İlçe belediye Başkanlarının tek tek söz aldığı çalıştayda konuşan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, ulaşım sorunlarının çözümü için böyle bir topluluğu ve akademisyen grubunu bir araya getiren Başkan Savaş’a teşekkür ederek; “Kısa sürede Ulaşım Master Planını hayata geçirmek için birlikte çok sık çalışmamız lazım. Yeni kurulan bir büyükşehiriz ve Ulaşım Master Planımız yeni hazırlanıyor. Bunun için akademisyenlerimizle çok ciddi bir şekilde çalışacağız. Burada önemli olan kentin geleceğini, istihdamını, ekonomisini, gelişmişliğini ve sürdürülebilirliğini düşünerek planlarımız üzerinde çalışmalıyız” dedi.

Programın devamında diğer ilçe belediye başkanları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yapmış oldukları konuşmada, Ulaşım Çalıştayı’nın Hatay’a çok ciddi kazanımlar sağlayacağını ve ulaşım sorununun geliştirilmesi ve çözülmesi noktasında oldukça kolaylıklar sağlayacağını belirttiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here